enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pfizer Türkiye, Sağlık Bakanlığı onaylı Klinik Araştırmalar Eğitim Programı’nı İstinye Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdi

Pfizer Türkiye, Sağlık Bakanlığı onaylı Klinik Araştırmalar Eğitim Programı’nı İstinye Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdi
19.11.2022
A+
A-

Advertisement

Pfizer Türkiye, bu yıl Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun onayı ve İstinye Üniversitesi iş birliği ile Klinik Araştırmalar Eğitim Programı’nı 11 Kasım’da online olarak sağlık meslek çalışanlarına yönelik gerçekleştirdi. 2000 yılından bu yana Türkiye’nin birçok farklı ilinde üniversiteler, akademisyenler ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle 30’un üzerinde eğitim programıyla  3 bin 500’e yakın araştırmacıya klinik araştırmalar eğitimi veren Pfizer Türkiye, Klinik Araştırma Eğitim Programları ve Ar-Ge iş birliği projeleriyle Türkiye’de yüksek kalite standartlarında araştırmaların yapılabilmesi ve bilim insanlarımızın uluslararası alanda en üst seviyelerde yer bulabilmesi için fırsatlar oluşturmaya devam etmeyi hedefliyor.

 Pfizer Türkiye, Türkiye’de ilaç Ar-Ge’sinin gelişmesi ve araştırmaların yaygınlaşması ve yüksek kalite standartlarına ulaşmak hedefiyle 2000 yılından bu yana Klinik Araştırmalar Eğitim Programları gerçekleştiriyor.

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş Etkinlikte açılış konuşmasında, “İki önemli kurumun, Pfizer gibi çok köklü, topluma ve insan sağlığına hizmetleri büyük bir kurumla; Bilim, Eğitim, Kalite, Araştırma, Uluslararasılaşma ve Topluma Katkı yolunda hızla ilerleyen, sadece Bilim ve Eğitimin değil Kültürün ve Sanatın da üniversitesi olma misyonunu taşıyan İstinye Üniversitesi’nin bir arada bulunmasını önemsiyorum. 2015 yılında kurulmuş genç ama olgunlaşma yolunda hızla ilerleyen bir üniversite olarak Ar-Ge’ye çok önem veriyoruz. Bu programlarla amacımız üniversitemizde araştırmacı potansiyelimizi artırmaktır. Gerek araştırma laboratuvarlarımız gerek hastanelerimizle bu konuda çok önemli atılımlar yapıyoruz. Bizim için eğitim, bilim, Ar-Ge, etik, kalite, yenilikçilik ve insanı odağına alan bu tür çalışmalar önemlidir” dedi.

 Klinik Araştırmalarda Güvenlilik konusunda bir konuşma yapan İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Şardaş da: “Klinik araştırmalarda Uluslararası Harmonizasyon Konseyi-İyi Klinik Uygulamaları ve Dünya Tıp Birliği Helsinki Bildirgesi, daima klinik araştırmaya katılan gönüllünün sağlığının, haklarının ve güvenliliğinin ön planda tutulması gerektiğini bildirmektedir. Dolayısıyla klinik araştırmalarda bireye saygı, insana fayda ve adalet en önemli temel kuralımızdır. Bu anlamda, Pfizer Türkiye iş birliği ile uluslararası yüksek kalite standartlarında klinik araştırmaların yürütülmesini destekleyen böyle bir eğitim programını düzenlemiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.” diye belirtti.

 Pfizer Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Klinik Araştırmalar Kıdemli Direktörü Dr. Gökhan Duman konuyla ilgili şunları söyledi: “İlaç Ar-Ge’si alanında öncü olan gelişmiş ülkelere baktığımızda klinik araştırmaların neredeyse toplum kültürünün bir parçası olacak kadar benimsenmiş ve artmış olduğunu görüyoruz. Dünya genelinde halen devam eden klinik araştırmaların yaklaşık yüzde 70’i ABD ve Avrupa’da yürütülüyor. 11. Kalkınma Planı kapsamında, ülkemiz ilaç endüstrisinin küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması ve dünya ilaç değer zincirinde daha üst konuma taşınmasının temel amaç olarak benimsenmesi, ülkemizin ilaç geliştirme alanında küresel bir aktör olma arzusunun açık göstergesidir. Pfizer olarak, ülkemizde ilaç Ar-Ge’sinin gelişmesi, araştırmaların yaygınlaşması ve yüksek kalite standartlarına ulaşmamız için önümüzdeki yıllarda da bu eğitimleri düzenlemeye ve Türkiye’de bilim ortamının gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

 Pfizer Türkiye ve Afrika Klinik Araştırmalar Merkez Operasyonları Direktörü Meral Duru;” Klinik araştırmalar, daha sağlıklı bir yaşamın gereği olan yeni ilaç ve tedavilerin geliştirilebilmesi için gereklidir. Klinik araştırmalar, hastalarımızın yenilikçi tedavilere ulaşabilmesinin sağlanmasında, ülkemizde bilim ortamının ilerlemesi ve bilim insanlarımızın daha fazla küresel araştırmalarda yer alarak, uluslararası ilaç Ar-Ge süreci içinde daha önemli konum kazanmalarında önemlidir.” dedi.

HABER : Ata Ulaş Dağlıoğlu

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.