enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Peynir Alırken Bu 5 Markadan Uzak Durun!

Peynir Alırken Bu 5 Markadan Uzak Durun!
17.02.2025
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılının ilk gıda ifşa listesini yayımlayarak, bazı peynir markalarında tespit edilen usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaştı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılının ilk gıda ifşa listesini yayımlayarak, bazı peynir markalarında tespit edilen usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaştı.

STANDARTLARIN ALTINDA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

2 Ekim 2024 tarihinden bu yana Bakanlık, internet sitesi üzerinden taklit ve tağşiş gıda ürünlerini açıklayarak, halk sağlığını tehdit eden ürünlerin önüne geçmeye çalışıyor. Bu bağlamda yayımlanan son liste, özellikle beyaz peynir markalarında yapılan hilelerin ortaya çıkmasıyla dikkat çekti. Bakanlık, en son 22 Ocak 2025 tarihi itibarıyla, içerisinde sağlığa zararlı katkı maddeleri bulunan 5 peynir markası, 4 sucuk markası ve 1 kebap markasının isimlerini açıkladı. Listede yer alan peynir markalarındaki hilelerin başında, bitkisel yağ kullanımı ve nişasta gibi katkı maddelerinin hileli bir şekilde eklenmesi geliyor. Ayrıca, bazı peynirlerin yağ oranlarının düşük olduğu ve ürün içeriklerinin standartların altında olduğu tespit edildi.

BAKANLIK TARAFINDAN YAYIMLANAN LİSTE

Bakanlık tarafından yayımlanan listeye göre, söz konusu peynir markalarının üretim yerlerinde yapılan denetimler sonucunda tespit edilen usulsüzlükler şu şekilde sıralandı:

Çaykara Çiftlik – Umut İsmail Kuvvet – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Üründe bitkisel yağ kullanımı tespit edilmiştir.

Gonca Gıda – Mukaddes Peker – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Üründe bitkisel yağ tespit edilmiştir.

Şahin Süt Ürünleri – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Bitkisel yağ kullanımı tespit edilmiştir.

Akmahmut Gıda – Necdet Akmahmut – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Bitkisel yağ ve nişasta tespiti yapılmıştır.

Kılınç Süt Ürünleri Gıda Tarım Hayvancılık Nakliyat Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. – Kılınç Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri (1000 gr) (2609 Mut, Mersin): Üründe yağ oranının düşük olduğu tespit edilmiştir.

HİLELİ ÜRÜNLER İFŞA ETMEYE DEVAM EDİLECEK

Bakanlık, söz konusu usulsüzlüklerin, gıda güvenliğini ve halk sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekerek, tüketicileri bu tür ürünlerden uzak durmaları konusunda uyardı. Ayrıca, bu tür ürünlerin denetimlerinin sıkı bir şekilde yapılmaya devam edileceği, taklit ve tağşiş gıdalara karşı mücadelenin hız kesmeden süreceği ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını koruma adına bu tür açıklamaların devam edeceğini belirterek, tüketicilerin güvenilir gıda ürünlerine yönelmeleri gerektiğini vurguladı. Bakanlık, bu tür usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla denetimlerini artırarak, tespit edilen hileli ürünleri ifşa etmeye devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.