enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:01 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:01 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:00 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pençe-Kilit’te 73 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-Kilit’te 73 terörist etkisiz hale getirildi
08.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu’nda 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini artan bir tempoda devam ettirdiğini belirtti.

Bakan Akar, açıklamasında şunları kaydetti;

Pençe Kilit Operasyonu’muz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Bugüne kadar diğer alanlarda yapılan çalışmalar var. Bunların hepsinin tamamlanabilmesi için bu kilidi bağlamalı, bunu başarılı bir şekilde sonuçlandırmamız gerekli. Zorlu hava ve arazi koşullarında Mehmetcik tarafından teröristlerin inlerine giriliyor, buralar alçakların başlarına yıkılıyor.

“Teröristlerde korku, endişe ve panik hakim”

Şu ana kadar 73 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere ait 102 mağara, sığınak tahrip, 524 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda 10 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarının ve onların kıymetli ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam ediyoruz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerde ciddi bir korku, endişe, panik hakim. Terör örgütünde çöküş alametleri var.

Asil milletimizi 40 yıldan beri başına musallat olan bu terör belasından kurtarmakta azimli ve kararlıyız. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.

“Irak’ın toprak bütünlüğüne son derece saygılıyız”

Teröristler dışında bir hedefimiz yoktur. Ayrıca bir kez daha vurgulamak isterim ki binlerce yıldır bu coğrafyayı, ekmeği, suyu birlikte paylaştığımız Kürtler bizim kardeşimizdir. Bunun en açık göstergesi şanlı bayrağımız ve sancağımız için canlarını feda eden ve şehitliklerimizde bir arada yatan kahramanlarımızdır. Faaliyetlerimizde dostumuz, komşumuz, kardeşimiz Irak’ın sınırlarına, egemenlik haklarına, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne son derece saygılıyız.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.