enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paşinyan: S-300’ün üzerindeki kartı 30-40 bin dram tutarındaki altın için bir subay çıkarttı

Paşinyan: S-300’ün üzerindeki kartı 30-40 bin dram tutarındaki altın için bir subay çıkarttı
03.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rus S-300 hava savunma sisteminin üzerindeki kartın, içindeki 30/40 bin dram (Ermenistan para birimi) tutarındaki altın için bir subay tarafından çıkartıldığını söyledi.

S-300'ün üzerindeki kartı 30-40 bin dram tutarındaki altın için bir subay çıkarttı" - Son Dakika HaberleriErmenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin hezimetiyle sonuçlanan  44 günlük Karabağ Savaşı sonrası itiraflarda bulunmaya devam ediyor.

Ermenistan, Azerbaycan topraklarını neredeyse 30 yıla yakın bir süre işgal altında tutmuş ancak 2020’de Azerbaycan’ın başlattığı 44 günlük harekatla bu topraklar geri alınmıştı.

Karabağ hezimetinden sonra Ermenistan’da büyük tartışmalar başladı. Halk sokağa çıkarak Paşinyan hükümetine karşı eylemler düzenledi.

Öte yandan, Ermenistan ordusu ve Cumhurbaşkanı da Paşinyan’a istifa etmesi yönünde çağrıda bulundu.

Nihayetinde Paşinyan geçtiğimiz Mart ayında, ülkenin 20 Haziran’da erken seçime gideceğini açıkladı. Ülke hızla erken seçime doğru yol alırken, Karabağ tartışması da devam ediyor.

Ermenistan bürokrasisi ve siyasileri birbirlerini suçlayan ve hezimetten sorumlu tutan açıklamalar yapıyor. Hatta Başbakan daha önce Rus iskender füzelerinin isabet oranının düşük olduğunu ve patlamadığı iddia etmiş ama daha sonra bu açıklamalarından geri adım atmıştı.

Nikol Paşinyan’ın son iddiasının içerisinde yine Rus silahları var. Paşinyan, kendisi hakkındaki iddialara yönelik, “Bize hain diyorlar. Bunu söylerken net olmalılar ve askeri birlikleri ziyaret ettiğimiz için hain diyorlar. Güya böcek yerleştirmişiz” ifadelerini kullandı.

“S-300 kartını içerisinedeki altın için bir subay çıkarttı”

Paşinyan konuşmasının devamında kendisine suçlama yöneltenlere hitaben;

“Bizi kendileriyle kıyaslıyorlar. Bizi kendileriyle kıyaslıyorlar çünkü ne yazık ki, Ermenistan’da S-300 üzerindeki kartı, içindeki 30/40 bin dram tutarındaki altın için çıkaran insanlar var. Düşünebiliyor musunuz?

Bunu yapan bir subay.

Eğer Ermenistan Cumhuriyeti’nde bunu yapanlar varsa her şey için de suçlarlar tabii” sözlerini sarfetti.

Ermenistan, 20 Haziran’daki erken seçime giderken, seçim tartışmalarının odağını Karabağ oluşturuyor.

Ateşkes anlaşması 10 Kasım’da imzalanmıştı

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’ı Ermenistan işgalinden kurtarma harekatı 27 Eylül 2020’de başlamıştı.

Grafik: TRT Haber / M. Furkan Terzi

[Grafik: TRT Haber / M. Furkan Terzi]

Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın başlattığı saldırılar sonrasında 44 gün süren çatışmaların ardından 10 Kasım 2020’de ateşkes anlaşması imzalamıştı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 3 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.