enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:54 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:51 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:50 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:41 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:33 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:32 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:28 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:26 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:24 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paşinyan: Ermenistan Azerbaycan’la barış anlaşmasını bu ay imzalamaya hazır

Paşinyan: Ermenistan Azerbaycan’la barış anlaşmasını bu ay imzalamaya hazır
15.10.2024
A+
A-

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan’ın Azerbaycan’la barış anlaşmasını bu ay imzalamaya hazır olduğunu belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in SputnikNews’e dayandırdığı haberinde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Moskova’da düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Liderler Zirvesi’nde Ermenistan’ın bu ay Azerbaycan’la barış anlaşması imzalamaya hazır olduğunu söyledi.
Paşinyan, bu aşamada iki ülke arasında barışa güçlü bir temel oluşturabilecek bir dizi önemli mesele hakkında karar verilmesi gerektiğini belirterek, bunların iki ülkenin birbirinin toprak bütünlüğünü karşılıklı olarak tanıması, birbirlerine karşı toprak iddialarının bulunmadığını teyit etmesi ve gelecekte bu tür iddialarda bulunmama taahhüdü, güç ve güç tehdidi kullanmama ilkesine uyulması, birbirlerinin iç işlerine karışmaması, diplomatik ilişkilerin kurulması ve tarafların barış anlaşmasında kabul ettikleri yükümlülükleri yerine getirmeye yönelik ikili mekanizmaların oluşturulması olduğunu kaydetti.
Paşinyan, Ermenistan Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında barış ve devletlerarası ilişkilerin kurulmasına ilişkin antlaşma taslağında tüm bu konuların tanımı üzerinde taraflarca anlaşmaya varıldı ve bu belgeyi bu ay imzalamaya hazırız. Bu bizim resmi tutumumuz” dedi.
Paşinyan, Ermenistan ve Azerbaycan’ın son aylarda barış ve devletlerarası ilişkilerin kurulmasına ilişkin antlaşma taslağının en az yüzde 80’i üzerinde mutabık kalındığını açıkladıklarını, son dönemde Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının barış antlaşması taslağının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yoğunlaştırma konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti.
Paşinyan, Azerbaycan’a önerdiğimiz şu mantığa göre hareket edebiliriz: Üzerinde mutabakata varılan konular imzalansın, diğer tüm konular üzerinde çalışmaya devam edilsin. Her halükarda tüm sorulara yanıt verecek, ikili ilişkileri her yönüyle düzenleyecek bir barış anlaşmasının hazırlanması mümkün değil. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış anlaşması nasıl olursa olsun, üzerinde anlaşmaya varılması, çözülmesi ve yeni anlaşmaların imzalanması gereken önemli temel konular kaçınılmaz olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.