enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paris’te 130 kişinin öldüğü saldırıların yaşayan tek sanığı: ‘IŞİD’in askeriyim’

Paris’te 130 kişinin öldüğü saldırıların yaşayan tek sanığı: ‘IŞİD’in askeriyim’
10.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılının kasım ayında düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne neden olan terör saldırıları sanıklarının duruşması Çarşamba günü başladı. Saldırıya katılıp, hayatta kalan tek sanık Salah Abdeslam mahkemede kendisini ‘İslam Devleti askeri’ olarak tanıttı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’n Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews)’ye dayandırdığı haberine göre, Yaklaşık 9 ay sürecek duruşmalarda 6’sı gıyabında olmak üzere toplam 20 kişi yargılanacak.

Üç gruptan oluşan militanlar içlerinde bar, lokanta ve konser salonu da olmak üzere 7 farklı noktaya bombalı intihar saldırıları düzenleyip, kalabalığın üzerine ateş açmıştı.

Bu saldırılar daha sonra IŞİD tarafından üstlenilmişti.

Saldırıya katılıp, hayatta kalan tek sanık Salah Abdeslam ile birlikte 12 sanık, ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Yoğun güvenlik önlemi alındı

Duruşmaların yapıldığı adliye binası önünde polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. 2022 ayı mayıs ayına kadar sürecek duruşmalar boyunca 145 oturum düzenlenecek.

Duruşmalara terör saldırıları kurbanı 300 kişinin haklarını 330 avukat savunacak. Eski Cumhurbaşkanı Francois Hollande, duruşmalarda ifade verecek tanıklar arasında yer alıyor.

Saldırılar gerçekleştiren militanlar içinde hayatta kalan Belçika doğumlu Fas kökenli Fransız vatandaşı 31 yaşındaki Abdeslam, daha sonra Brüksel’de yakalanmıştı.

Diğer saldırganlar üzerlerindeki bomba yüklü kemerleri patlatıp intihar etmişti. Saldırılardan 4 ay sonra bir evde yakalanan ve daha sonra Fransa’ya iade edilen Abdeslam, şu ana kadar sessizliğini koruyup, Fransız savcısına ifade vermeyi reddetti.

Sessiz sanık bu kez konuşacak mı?

Sanık, Fransa’ya iadesinden önce Brüksel’de 2018 yılında gerçekleşen diğer duruşmada da yine soruları yanıtlamadı.

İlk duruşmada mahkeme önüne çıkan Abdeslam’a mesleği soruldu. Sanık, “İslam Devleti askeri olmak için mesleğimden vazgeçtim” dedikten sonra kelime-i şahadet getirdi.

Suriye’den Fransa’ya geldiği belirlenen militanların, ülkeye nasıl giriş yaptığı, yanıt arayan sorular arasında yer alıyor.

14 sanık, saldırıların planlanmasına lojistik destek vermek suçundan yargılanacak.

Paris saldırılarının baş koordinatörü olarak bilinen Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud, kanlı baskından 5 gün sonra Paris’te kıstırıldığı bir apartman dairesinde teslim olmayıp, polise ateş açması üzerine ölü ele geçirilmişti.

Ek kaynaklar • AFP, AP

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.