enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paris Olimpiyatları’nda Seine krizi

Paris Olimpiyatları’nda Seine krizi
08.07.2024
A+
A-

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na geri sayım sürüyor. Açılış töreninin gerçekleştirileceği Seine Nehri’ndeki kirlilik oranı ve yaşanan kanalizasyon sorunu ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na geri sayım sürüyor. Dünyanın en büyük spor etkinliğinin açılış töreni Seine Nehri üzerinde yapılacak.

Açılışın yanı sıra Seine Nehri’nde triatlon ve açık su yüzme yarışmalarının düzenlenmesi de planlanıyor. Ancak, nehirdeki kirlilik ve kanalizasyon sorunu ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

Nehirdeki bakteri seviyeleri, yağış ve su sıcaklığına bağlı olarak değişiyor. Zira şiddetli yağmurlar, Paris’te kanalizasyon sisteminin taşmasına ve doğrudan nehre boşaltılmasına neden oluyor.

Yetkililer, nehirdeki suyun kalitesini arttırabilmek için ellerinden geleni yapıyor. Son verilere göre nehir, müsabakalar için uygun halde fakat bu durumun değişmesinden endişe ediliyor.

Su kalitesinin elverişsiz olması durumunda yarışmaların kısa süreliğine ertelenmesi gündeme gelecek. Erteleme sürecinde de veriler değişmezse yarışmalar Fransa’nın kuzeyinde bulunan Vaires-sur-Marne’daki rezerv alanında gerçekleştirilecek. Halihazırda kürek ve kano etkinlikleri için kullanılan bu bölgede, açık su müsabakaları da yapılabilecek.

Triatlon ise Duatlon’a dönüştürülecek, yüzme yarışları yapılmayacak, sporcular sadece koşu ve bisiklette mücadele edecek.1900 Paris Olimpiyat Oyunları sırasında sporcular nehirdeki müsabakalarda yüzebiliyordu. Daha sonra hızla kirlenen Seine Nehri’nde yüzme 1923 yılında yasaklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.