enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Papa Irak’ta Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüştü

Papa Irak’ta Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüştü
07.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Papa Irak’ta Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüştü. Yetkililer görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtirken, “bir arada yaşama ve diyalog” mesajları verildi.

Irak ziyareti devam eden Papa Francesko Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile Necef’te görüştü. Şii lider, Papa’ya “Irak’taki Hristiyanların diğer vatandaşlar gibi barış ve güvenlik içinde yaşaması ve anayasal haklarını kullanabilmesi gerektiğini” söyledi.

Şii lider, ülkedeki Hristiyanları ve son yıllarda yaşanan olaylarda adaletsizliğin mağduru olanları korumanın, dini otoritelerin rolü olduğunu belirtti.

Tarihi buluşmada “Bir arada yaşama ve diyalog” mesajları verildi. Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre Papa, el Sistani’ye “en zayıf durumda olan ve Irak’ın kanlı zamanlarında en çok zulme uğramış” kesimi savunduğu için teşekkür etti. 90 yaşında ve kıdemli bir din adamı olan Şii lider, nadir de olsa yaptığı politik müdahalelerle Irak’ın mevcut durumunu şekillendiren isimlerden biri.

Necef’teki dini yetkililerin “olumlu” geçtiğini belirttiği buluşma 40 dakika sürdü. Normalde ziyaretçilerini oturarak karşılayan el Sistani’nin Papa’yı kapıda karşıladığı kaydedildi. Bu, nadir görülen bir “ağırlama” olarak görülüyor.

Vatikan, yaptığı açıklamada Papa’nın Şii lidere gerçekleştirdiği “tarihi” ziyaretin, Papa’nın farklı dinler arasındaki “iş birliği ve dostluğu” vurgulaması için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

İki dini liderin buluşması Irak’ta sevinçle karşılandı.

Papa Françesko’nun dört günlük Irak ziyareti dün başladı. Pandemi döneminde ilk kez Vatikan dışına çıkan 84 yaşındaki Papa’yı, Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi karşıladı. Papa ardından Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldi. Papa Françesko’ya ziyaret için resmi daveti 2019 yılında Irak Cumhurbaşkanı Salih göndermişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.