enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pandemide kadına şiddet arttı

Pandemide kadına şiddet arttı
11.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da pandemide kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla hizmet veren telefon hattına başvurularda artış oldu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd/TY,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da pandemi sürecinde aile içi şiddete maruz kalan kadınlar ya da bu kadınların yakınları, geçen yıllara oranla daha yoğun şekilde aile içi şiddeti önlemeye yönelik hizmet veren telefon danışma hattına başvurup yardım talebinde bulundu.

Yardım hattının yöneticisi Petra Söchting, Pazartesi günü Berlin’de yaptığı açıklamada, 2020’de yaklaşık 51 bin çağrı aldıklarını belirterek, bunun bir önceki yıla oranla yüzde 15’lik bir artış anlamına geldiğini ifade etti. Söchting, telefon görüşmelerinin sayısının özellikle Nisan 2020’den bu yana arttığını ve dile getirilen şikayetlerin yaklaşık 24 bininin aile içi şiddetle ilgili olduğunu söyledi. Böylece aile içi şiddete maruz kalan kadınların başvurularında da yüzde 20’lik bir artış tespit edildiğini vurguladı.

Yardım hattında telefonları yanıtlayan uzmanlar, evde, iş yerinde ya da başka bir yerde fiziksel, cinsel veya psikolojik şiddete maruz kalan kadınlara tavsiyelerde bulunup, yol gösteriyorlar.

Bakandan farkındalık kampanyası

Aile Bakanı Franziska Giffey de korona salgını sırasında, şiddete maruz kalan kadınlara yönelik telefonla danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerine daha fazla dikkat çekildiği ve tanıtımı özellikle süpermatketlerde yapılacak olan “Evde güvenli değil” adlı kampanyayı başlattı. Bakan Giffey, pandemide olduğu gibi stresli durumlarda aşırı gerginlik ve hayal kırıklıklarının şiddete dönüşme olasılığının daha yüksek olduğunun altını çizdi.

Bakan Giffey, kampanyanın tanıtıldığı bir süpermarkette

Bakan Giffey, kampanyanın tanıtıldığı bir süpermarkette

Kampanyanın amacı şiddet gören kadınlara pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlama ve kapanmalarda ulaşılabilmesini sağlamak. Ayrıca kapanma nedeniyle şiddete uğrayan kadınların seslerini duyuramadıkları endişesi de kampanyada önemli rol oynuyor.

Söchting yardım hattına ilginin artmasını kampanyalarla yaratılan farkındalığa bağlarken, artışta pandemide kadınlara yönelik şiddetin tırmanmasının da etkisi olduğunu vurguladı. Söchting, stresin mekansal sıkışıklık, evde çalışma ve uzaktan eğitim gibi nedenlerle arttığını söyledi.

Söchting diğer tarafta, komşulardan gelen ihbarlarda da artış gözlemlendiğini ifade etti.

Almanya’da şiddet mağduru kadınlara danışmanlık hizmeti veren hata 08000/116016 numaralı telefondan hafta içi her gün, 24 saat boyunca ulaşmak mümkün. Ayrıca online olarak www.hilfetelefon.de. adlı internet sitesinde de yardım talebinde bulunulabiliyor.

Danışmanlık hizmeti Almanca ile birlikte 17 dilde ve işitme engelliler için işaret dilinde yapılıyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.