enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özdemir: Putin aç bırakma politikası izliyor

Özdemir: Putin aç bırakma politikası izliyor
12.04.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Rusya lideri Putin’in “aç bırakma politikası” izlediğini ve tahıl kıtlığını silah olarak kullandığını söyledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin haberine göre, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) geçen cuma Roma’da yapılan özel oturumu vesilesiyle değerlendirmelerde bulunan Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “aç bırakma politikası” izlediğini söyledi.

Putin’in bu politika ile dünyadaki en yoksulları sefalete sürüklediğini belirten Özdemir, “Putin tahıldaki kıtlığı silah olarak kullanıyor. Bizde fiyatların yükselmesini ve dünyanın diğer yerlerinde, en yoksul ülkelerinde, açlığın artmasını istiyor. Bu haince strateji ile Putin dünya genelinde insanları rehin alıyor” dedi.

Rusya’nın gıda ihracatında çekimser davrandığı yönündeki haberlere işaret eden Özdemir, “Bu, Putin’in açlığı jeostratejik bir manevra olarak kullandığının bir kanıtı daha” diye konuştu.

Dünyada açlığın artması bekleniyor

Rusya ve Ukrayna buğday ve ayçiçek yağında dünyanın en önde gelen ihracatçıları arasında yer alıyor. Birçok Arap ve Afrika ülkesi, bu ürünleri Rusya ve Ukrayna’dan temin ediyor. Ancak Ukrayna’daki savaş sonrasında ortaya çıkan darboğaz tehdidi nedeniyle fiyatlar şimdiden birçok ülkede yükselmiş durumda.

FAO’nun tahminlerine göre, yaklaşık altı hafta önce başlayan savaş dünya genelinde açlık çekenlerin sayısını 8 milyon ila 13 milyon artıracak. Örgüt, 2020 Dünya Gıda Raporu’nda dünya genelinde 811 milyon dolayında kişinin açlık çekeceği tahmininde bulunmuştu. Artan açlıktan özellikle Asya-Pasifik ülkeleri ile Afrika ülkelerinin etkileneceği tahmin ediliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.