enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu, Orta Koridor kapsamında işbirliğini görüştü

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu, Orta Koridor kapsamında işbirliğini görüştü
18.06.2024
A+
A-

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru (Orta Koridor) koordinasyon platformu kapsamında işbirliği konularını ele aldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Trend’in bildirdiğine göre Özbekistan Ulaştırma Bakanı Birinci Yardımcısı Mamanbiy Omarov, Avrupa Uluslararası İşbirliği Komisyonu heyetiyle bir araya geldi.

Görüşme sırasında Avrupa Komisyonu temsilcilerine Özbekistan’da ulaştırma ve lojistik gelişimi alanında gerçekleştirilen hızlı reformlar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Özbekistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı, ülkenin istikrarlı, güvenilir ve güvenli bir ulaşım ağları altyapısı oluşturmaya yönelik yatırımları çekmek için AB girişimlerine aktif olarak katılmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgesel ulaşım koridorlarının geliştirilmesiyle ilgili projelere özel önem verildiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu temsilcileri Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru konusunda oluşturulan koordinasyon platformunun Orta Asya ve Avrupa’yı birbirine yakınlaştırmayı amaçlayan işbirliğinde önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Orta Koridor’un Çin ve Avrupa Birliği’nin konteyner demiryolu yük ağlarını Orta Asya, Kafkasya, Türkiye ve Doğu Avrupa üzerinden birbirine bağladığını unutmayın.

Çok taraflı çok modlu taşımacılık altyapısı, Hazar Denizi ve Karadeniz’deki feribot terminallerini Çin, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Ukrayna ve Polonya’nın demiryolu sistemlerine bağlamaktadır.

Bu koridor boyunca seyahat eden bir tren Çin’den Avrupa’ya ortalama 20-25 günde yük ulaştırmaktadır ve bu da bu ulaşım koridorunun en önemli avantajlarından biridir. (ANKASAM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.