enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Oy sayımı hangi eyaletlerde hangi tarihe kadar sürecek?

Oy sayımı hangi eyaletlerde hangi tarihe kadar sürecek?
06.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım’da yapılan seçimlerde oy sayımında sona doğru yaklaşıldı. Kesinleşen sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden 264, Cumhuriyetçi Donald Trump ise 214 delege kazandı. 270 delegeye ulaşan adayın Başkan seçileceği yarışta kalan 60 delegenin belirlenmesi için 9 eyalette oy sayımı sürüyor.

Pensilvanya’da posta ile gelen oyların sayımı devam ediyor

20 delegenin belirleneceği Pensilvanya eyaletinde oyların yüzde 89’u sayıldı, Trump yarışı önde götürüyor. Sayılan oyların yüzde 50,7’sinden Trump, yüzde 48,1’inden de Biden çıktı.

Eyalet yetkilileri, en son salı günü posta ile gönderilen oyların seçim tarihinden sonraki 3 gün içinde ulaşması halinde geçerli kabul edileceğini açıkladı.

Eyaletin Demokrat Valisi Tom Wolf, çarşamba günü yaptığı açıklamada henüz sayılmayan oyların yaklaşık 1 milyon olduğunu duyurmuştu.

Trump’ın Kampanya Danışman Yardımcısı Justin Clark. Pensilvanya’da postayla gelen oyların sayımını durdurması için Yüksek Mahkeme’ye başvurduklarını açıkladı.

Georgia’da Biden oyları artıyor

Kritik eyaletlerden Georgia’da oyların yüzde 95’i sayıldı. Posta ile gelen oyların sayımına geçilmesinin adından Trump’ın oy farkı azalmaya başladı. TSİ 10 itibariyle Trump’ın yüzde 49,6 oyuna karşı Biden yüzde 49,1 oranında.

Donald Trump’ın kampanya ekibi Georgia’da oy sayımının durdurulmasını talep etti.

Georgia eyalet yasalarına göre, adaylar arasındaki fark yüzde 0,5 veya daha az ise, adaylar sonuçların onaylanmasını izleyen iki iş günü içinde yeniden sayım isteyebilir.

Kuzey Carolina’da 12 Kasım’a kadar posta ile ulaşan oylar geçerli sayılacak

Kuzey Carolina eyaletinde sandıkların yüzde 95’i açıldı. Donald Trump yüzde 50,1 oyla yarışı önde götürüyor. Biden’in oyları ise yüzde 48,7 oranında.

15 delegenin belirleneceği eyalette en geç salı günü postayla gönderilen oy pusulaları 12 Kasım’a kadar ulaşması halinde geçerli sayılıyor.

Nevada’da fark yüzde 0,6

6 delegenin belirleneceği Nevada’da oyların yüzde 86’sının sayımı tamamladı. Yüzde 49,3 oranında oyları toplayan Joe Biden yarışı az farkla önde götürüyor. Trump’ın oy oranı ise yüzde 48,7.

Eyalet yetkilileri, büyük çoğunluğu postayla gönderilenlerin oluşturduğu kalan oyların sayımına perşembe günü TSİ 19.00’da başlanmasını öngörüyor.

Michigan: Trump oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açtı

Oyların yüzde 98’sinin sayıldığı Michigan’da yüzde 50,4 oy alan Biden zafer ilan etti.

Yüzde 48 oranında oy kazan Trump cephesinde ise kampanya yöneticileri oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açtı. Cumhuriyetçiler, aynı zamanda halihazırda açılmış ve sayılmış oy pusulalarının da yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

Wisconsin: Trump oyların yeniden sayımını talep edecek

Wisconsin eyaletinde Joe Biden oyların yüzde 49,4’ünü alarak 10 delege kazandı.

Yüzde 48,8 oy alan Trump’ın kampanya menajeri Bill Stepien, Wisconsin’deki oyların yeniden sayılması için başvuruda bulanacaklarını duyurdu.

Maine

Maine eyaleti tüm delegelerin tamamen bir adaya gitmediği iki eyaletten biri. 4 delege çıkaran eyalette oyların yüzde 87’si sayıldığı durumda Biden yüzde 53,8, Trump ise 43,2 oranına ulaştı.

Mevcut durumda Biden 3, Trump ise 1 delege elde ediyor.

Arizona

Salıncak eyaletlerden biri olarak kabul edilen Arizona’da oyların yüzde 86’sı sayıldı. Biden yüzde 53,1, Trump ise 45,6 oranında oy aldı.

Alaska

Perşembe günü itibariyle oyların sadece yüzde 56’sının sayıldığı Alaska’da seçimleri Başkan Trump açık ara önde götürüyor. Trump’ın yüzde 62,9 oranındaki oyuna karşın Biden yüzde 33 oy aldı.

Eyalette 18 Kasım tarihine kadar posta ile ulaşacak oylar geçerli olarak sayılacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Kasım 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.