enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışmasına başvurular başladı 

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışmasına başvurular başladı 
13.05.2024
A+
A-

OİB tarafından bu yıl 13.sü düzenlenecek olan Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması (OGTY) için başvurular başladı. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bu yıl 23 Ekim tarihinde Şehir İçi Hareketlilik temasıyla gerçekleştirilecek olan OGTY için başvurular 1 Ağustos 2024 tarihine dek sürecek. Kazanan ilk beş projeye toplam 3 milyon TL nakdi ödül ve Patent Tescili ödülü verilecek. Dereceye giren projeler aynı zamanda İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek programında projelerini geliştirme hakkı kazanacak. 

 Türkiye otomotiv sektörünün ihracattaki tek koordinatör birliği Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından bu yıl 13.sü düzenlenecek olan Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması (OGTY) için başvuru süreci başladı. OİB’in Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde düzenlediği OGTY, bu yıl 23 Ekim tarihinde Şehir İçi Hareketlilik temasıyla gerçekleştirilecek. Bu yılki kazanan ilk beş projeye toplam 3 milyon TL nakdi ödül ve Patent Tescili ödülü verilecek.  

Yarışmada birinci olan proje 900 bin TL, ikinci olan proje 600 bin TL, üçüncü olan proje 550 bin TL, dördüncü olan proje 500 bin TL, beşinci olan proje ise 450 bin TL ödül alacak. Dereceye giren projeler aynı zamanda İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek programında projelerini geliştirme hakkı kazanacak.  

OGTY, ihracatın lider sektörü otomotiv endüstrisine yenilikçi fikirlerin, tasarım ve projelerin kazandırılması, profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomotiv tutkunlarını içine alan 18 yaşını tamamlamış geniş bir kitlenin yaratıcı fikirlerini ortaya koyması bakımından önem taşıyor. Başvurular, 1 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.  

Resim önizlemesiÇelik: “Türkiye Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olacak” 

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Dünya otomotiv endüstrisi büyük bir hızla mobilite ekosistemine dönüşüyor ve oyunun kuralları değişiyor. Sektör gündeminin değişmez maddeleri elektrikli, birbiri ile bağlantılı, sürücüsüz ve paylaşılan araçlardan oluşuyor.  Yeni sistemde sıfır karbon, düşük ulaşım maliyetleri, çok modelli ulaşım ve park alanlarının ortadan kalkması gibi hedeflere yolculuk sürüyor. Sektörde 2030 yılında maliyetlerin yarısının yazılım ve elektronikten oluşacağı öngörülüyor. Türkiye otomotiv sektörü olarak biz de bu sistemin güçlü bir parçası olmak ve öncü rol üstlenmek için ileri teknoloji ve inovasyona dayalı katma değeri yüksek ürünler geliştirmeye odaklandık.  Türkiye’nin sadece üretim değil, aynı zamanda Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olarak başarısını taçlandırması vizyonuyla 2012 yılından bu yana OGTY’yi düzenliyoruz” dedi.  

Çelik “Ar-Ge ve tasarım kültürünün yerleşmesi, yeni teknolojiler ile üretim ve ihracatta katma değerin artırılması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesi, ticarileşebilir projelerin teşvik edilmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın proje başvuruları 1 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Herkesi Türkiye’nin geleceğin otomobillerini yaratan öncü ülkelerden biri olma vizyonuyla çalışan otomotiv şirketleri, teknoloji firmaları, start-up’lar, melek yatırımcılar, teknokentler, üniversiteler ve nihai kulla Otomotivin nıcıları arasındaki sinerjiye ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.  

Geçen sürede 124 proje ödül aldı 

OGTY ile geçen 12 yıllık sürede 124 proje ödül almaya hak kazandı ve 3 milyon 899 bin TL nakdi ödülü proje sahipleri ile buluştu. Yaklaşık 5 bini aşkın başvurunun yapıldığı yarışmaya, etkinliğe katılımcı sayısı da 14 bini geçti. OGTY ile toplam 11 proje sahibi de yurtdışı tasarım bursu ile İtalya, Avustralya ve ABD gibi ülkelerde eğitim aldı.  

OİB olarak nakdi ödüllerin yanında, fikirlerin ve projelerin sanayileşip üretime dönüşmesi ve endüstriye birer çıktı olarak katkı sağlaması amacıyla son yedi yıldır da İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği yapılıyor. Bu kapsamda dereceye girenler ayrıca dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek programında projelerini geliştirme hakkı kazanıyor.  İTÜ Çekirdek’e kabul edilen girişimlerin en iyilerinin yarıştığı Big Bang Startup Challenge etkinliğinde Türkiye otomotiv sektörünün çehresini değiştirecek girişimciler de ödüllendiriliyor. Big Bang sonunda başarılı olup şirket kuran girişimci gruplar, bir yıl boyunca girişimcilik konusundaki yetenek ve imkânlarını geliştirmeye devam ediyorlar. OİB’in İTÜ Çekirdek ile iş birliği sayesinde de bugüne dek projeler 615,9 milyon TL yatırım aldı ve 1.362 kişiye istihdam sağladı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.