enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otomobille izne giden Avrupalı Türkler’e karantina şoku

Otomobille izne giden Avrupalı Türkler’e karantina şoku
10.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avusturya’nın Bulgaristan’dan gelenlere karantina uygulama kararı nedeniyle izne karayoluyla giden Avrupalı Türkler 14 günlük karantina tehlikesiyle karşı karşıya.

Avusturya’da yurtdışından gelenlerin koronavirüs vakalarını artırdığının tespit edilmesi üzerine Bulgaristan, Romanya ve Moldavya’ya getirilen seyahat uyarısı, yaz tatilinde otomobille Türkiye’ye giden Avrupalı Türkleri dönüşlerinde olumsuz etkileyecek.

Avusturya’da dün alınan ve aynı gün uygulamaya geçen seyahat uyarısı kapsamında bu ülkelerden Avusturya’ya giriş yapanlar 14 gün karantinada kalmak zorunda. Ancak son 48 saat içerisinde test yaptırıp virüs taşımadığını belgeleyenler karantinadan muaf tutulacak.

Başbakan Sebastian Kurz,  yurtdışından virüs taşınmasını engellemek amacıyla bu güzergahtaki Macaristan ve Slovenya sınırlarında denetimleri artırdıklarını belirterek “Bu ülkelerden giriş yapanlar 14 gün karantinada kalacak ya da test göstermesi gerekecek” dedi.

Kurz, karantinaya girmeyenlerin 1.450 euroya kadar para cezasına çarptırılabilecekleri uyarısında bulundu.

Avrupalı Türklerin izin güzergahında

Karantina uygulaması, Bulgaristan’ın Avrupalı Türklerin izin yolu güzergahında bulunması nedeniyle bu ülkeden transit geçiş yapan Türkleri de etkileyecek.

Otomobilleriyle Bulgaristan üzerinden yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönüş yapan Türklerin, Avusturya sınırına geldiklerinde son 48 saat içerisinde test yaptırmış olmaları gerekecek. Türkiye’den test yaptırılması durumunda yaklaşık bin 400 kilometre olan mesafenin bu süre içerisinde kat edilmesi ise izin dönemi yol ve gümrük yoğunluğu nedeniyle mümkün olmayabilir.

Uygulamadan haberdar olmayanlar Avusturya’ya ulaştıklarında  karantinaya girmemek için geri dönerek Macaristan veya İsviçre sınırlarına yönelmek zorunda kalabilecek.

Bulgaristan sınır kapısı

Bulgaristan sınır kapısı

Bulgaristan kısa olduğu için tercih ediliyor 

Avrupa’da yaşayan Türklerin önemli bir kısmı  hava ulaşımından hesaplı olduğu için karayoluyla izne gitmeyi tercih ediyor.

En tasarruflu ve kısa güzergah Fransa, Hollanda, Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan. Diğer güzergah; Fransa, Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan güzergahı ise ilkinden daha uzun. Bulgaristan’a uğramadan Yunanistan üzerinden geçiş yapmak da mümkün. Bu durumda Fransa, Hollanda, Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan güzergahının tercih edilmesi gerekiyor. Bu güzergahda yol 250-300 kilometre uzuyor.

Haziran’da Kapıkule’den 102 bin giriş

Türkiye Bulgaristan sınır kapısı Kapıkule

Türkiye Bulgaristan sınır kapısı Kapıkule

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre Avrupalı Türklerin en yoğun olarak kullandığı Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Haziran ayında 21 bin 477 yolcu aracı giriş yaptı.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ayrıca 59 bin 294 bin yabancı uyruklu ve 43 bin 292 Türk uyruklu yolcu olmak üzere toplam 102 bin 586 yolcu Türkiye’yi geldi.

HABER : Tuncay Yıldırım & (DW)

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2020]

Deutsche Welle

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.