enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Osmanlı padişahlarına ait tablolar beklenenin üstünde bir fiyata satıldı

Osmanlı padişahlarına ait tablolar beklenenin üstünde bir fiyata satıldı
21.01.2022
A+
A-

LONDRA – TÜHA HABER / İskoçya’da bir evin çatı katında bulunan Osmanlı padişahlarının da resmedildiği 6 yağlı boya tablosu Sotheby’s müzayede evinde satıldı. İsmi açıklanmayan alıcı, “Newbattle Türkleri” olarak satışa çıkan eserler için 1 milyon 346 bin sterlin ödeyecek.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, İngiltere’de müzayede evi Sotheby’s, Birinci Bayezid, Birinci Mehmet, İkinci Murat, İkinci Bayezid, Kanuni Sultan Süleyman ve Timur İmparatorluğu’nun kurucusu Timurlenk’in portrelerinden oluşan koleksiyonun müzayedesini tamamlandı.

50 bin sterlin açılış fiyatıyla satışa sunulan portrelere, 1 milyon 346 bin sterlin (24 milyon 563 bin TL) verildi. Alıcı, ayrıca yüzde 20’ye yakın vergi de ödeyecek.

Portrelerin, 16. yüzyılda İskoçya’daki Newbattle Manastırı’nda asılı olan daha geniş koleksiyonun parçası olduğu düşünülüyor.

Eserler yaklaşık 100 yıl sonra bir çatı katında bulundu

Sotheby’s tarafından yayımlanan müzayede notuna göre, “Newbattle Türkleri” olarak bilinen portreler, 16. yüzyıl İtalyan Rönesans tarihçisi ve biyografi yazarı Paolo Giovio (1483-1552) tarafından bir araya getirilen hükümdarlar, devlet adamları ve diğer önemli şahsiyetlere ait 484 tabloluk koleksiyondaki eserlere dayanıyor.

Satılan portreler, en son 1930’a kadar Newbattle Manastırı’nda sergilenmiş, sonrasında unutulmuştu. Eserler yaklaşık 100 yıl sonra bir çatı katında bulunarak satışa sunulmuştu.

Koleksiyonda yer alan Kanuni Sultan Süleyman’ın portresinin bir kopyası, geçen sene aynı müzayede evi tarafından satılmıştı. 350 bin sterline alıcı bulan portrenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlandığı açıklanmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.