enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Orman Benim” kampanyasında Türkiye genelinde 313 ton çöp toplandı

“Orman Benim” kampanyasında Türkiye genelinde 313 ton çöp toplandı
05.05.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Orman Benim kampanyasında yaklaşık 313 ton çöp orman alanından çıkartılarak geri dönüşüme gönderildi.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Bu gerçekleştirdiğimiz kampanyamız bir ilk ama son değil. Başta gençlerimiz olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum”

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Orman Benim” kampanyasında Türkiye genelinde 313 ton çöp orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından dün Muğla’da başlangıcı verilen kampanya Türkiye’nin her ilinden yoğun ilgi gördü. Hava muhalefeti nedeniyle sadece 4 ilde gerçekleşemeyen kampanyaya başta gençler olmak üzere 7’den 77’ye herkes katıldı.

 – KİMİ ÇOCUĞUYLA GELDİ KİMİ TORUNUYLA

Yurt genelinde “Orman Benim” diyen binlerce insan valilikler ve orman bölge müdürlükleri tarafından önceden belirlenen adreslerde buluştu. Etkinliğe kimi 3 yaşında çocuğuyla gelirken kimi de torunuyla beraber katıldı.

Özellikle orman içinde yer alan yollarda gerçekleşen çöp toplama işleminde Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de örtü altı temizliği yaptı.

– 313 TON ÇÖP TOPLANDI

Bakan Yumaklı, kampanyanın toplumun her kesiminden yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Bakanlık olarak orman yangılarına her sezon öncesi olduğu gibi hazırlıklı girdiklerini aktaran Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde teyakkuz halinde olduğunu aktardı.

Yangınları 3 safha olarak değerlendirdiklerini belirten Yumaklı, “Bu kampanyamız bizim en çok önemsediğimiz yangın öncesi safhaya giriyor. Bizim en büyük amacımız yangınları kısa sürede söndürmek değil başlamamasını sağlamak.” diye konuştu.

Kampanyaya on binlerce vatandaşın katıldığını vurgulayan Bakan Yumaklı, “Kampanyamızda yaklaşık 313 ton çöp toplandı. Bu çöpler de geri dönüşüme gönderildi.” dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle orman yangınları riski daha da arttığına işaret eden Yumaklı, “Ülkemizde çıkan orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı. Yani orman yangınlarına engel olmak elimizde. Vatandaşlarımızdan bir kez daha istirham ediyorum. Ormanlar hepimizin.” diye konuştu.

Kampanyaya özellikle gençlerin ilgisinin sevindirici olduğuna değinen Yumaklı, “Bu gerçekleştirdiğimiz kampanyamız bir ilk ama son değil. Başta gençlerimiz olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.