enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Önce aileleri kampa yollandı şimdi de çocukları hapishane gibi okullarda’

Önce aileleri kampa yollandı şimdi de çocukları hapishane gibi okullarda’
22.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Alman araştırmacı Dr. Adrian Zenz, Doğu Türkistan‘da Uygur Türkü çocukların hapishane benzeri okullarda kaldığını duyurdu.

Kırım Haber Ajansı - QHAÇin Komünist Partisini insafına bırakılan çocuklarla ilgili güncel bilgileri paylaşan Zenz, konunun Çin‘in resmi raporlarına da yansıdığını bildirdi.

Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurlar, Kazaklar, Kırgızlar ve diğer Türk topluluklarının Komünist Çin yönetimi tarafından soykırımı her geçen gün daha da hızlanıyor.

Milyonlarca Uygur kadını ve erkeği, ki Çin’in kendi resmi kayıtlarında da dolaylı olarak teyit edilmişti, toplama kamplarına yollandıktan sonra ortada kalan çocukların, komünist rejimin kurbanı haline geldiği öğrenildi.

Guardian gazetesinin de haberinde yer verdiği konuya ilişkin, Alman araştırmacı Adrian Zenz’in hazırladığı rapora yer verdi.

Doğu Türkistan’da çocuklara yönelik baskıları gündeme getiren Uygur Hareketi, Uygur çocuklarının Doğu Türkistan’da hapishane benzeri okullara gittiğini bildirdi.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA UYGUR ÇOCUKLAR KOMÜNİST PARTİSİNİN İNSAFINA BIRAKILIYOR

Araştırmaya göre, Doğu Türkistanlı olup da yatılı okullarda eğitim gören çocukların sayısında son iki yılda sıra dışı bir artış yaşanıyor.

2017 ile 2019 döneminde daha önce 500 bin olan şehir dışına giden öğrenci sayısında yaklaşık 380 binlik bir artış oldu ve bu rakam neredeyse 900 bine yaklaştı.

Bu büyük artışta anne veya babası veya her ikisi de toplama kamplarında tutulan çocukların komünist rejim eli ile alınıp götürülmesinin etkili olduğu söyleniyor. Daha önce de New York Times gazetesinde 500 bin civarında çocuğun ailesinden koparıldığına dair haberler yayınlanmıştı, Zenz’in son araştırması bu haberleri bir kez daha doğruluyor.

Dr. Adrian Zen’in Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesinde Yarkand civarındaki çocuklara dair ulaştığı belgelere göre 10 binden fazla çocuğun ailesi toplama kamplarına gönderilmiş durumda.

Hem annesi hem de babası kamplara gönderilen çocukların sayısı bin civarında. Bu çocukların büyük çoğunluğu devlet kontrolündeki yatılı okullara veya yetimhanelere gönderiliyor.

Yarkand’da ilk ve ortaokuldaki yaklaşık 225 bin öğrencinin “zor şartlarda” olduğu hükümet raporlarında yer alıyor.

Bunda son yıllarda toplama kamplarına gönderilen aile fertleri nedeniyle ortaya çıkan yoksulluğun büyük etkisi olduğu dile getiriliyor. Yoksulluk oranında 201’den sonra yaşanan artış da bunun en önemli göstergesi kabul ediliyor.

2014 yılında meydana gelen hadiseler nedeniyle Yarkand, Çin hükümeti nezdinde daha çok baskı yapılacak yer olarak görülüyor. Bu nedenle neredeyse her kasabada bir toplama kampı bulunuyor.

ÇOCUKLARIN BİR ÇOĞU 10 YAŞININ ALTINDA!

Yarkand’da alınıp kamplara götürülen çocuklara dair detaylı bilgiler veren Adrian Zenz, bu çocuklar arasında sadece ve sadece 1 yaşında olan bulunduğu gibi çoğunluğunu 10 yaşından küçükler oluşturuyor.

Zenz, çocuklara yönelik gerçekleştirilen bu zulmü ‘toplum mühendisliğinin zorlayıcı bir örneği ve gelecek nesillerin duygu ve düşüncelerine yönelik yapılan bir hareket’ olarak tanımlıyor.

Zenz, “Eğitimi silaha dönüştüren devlet bir grubu sadece yukarıdan aşağıya değil, kendi özünden ve köklerinden kontrol etmelerini sağlıyor” diyor.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA ÇOCUK OLMAK…

Doğu Türkistan’ın geneline bakılacak olursa 2017 yılından beri yatılı okullarda eğitim gören çocukların sayısında yüzde 76,9 oranında artmış durumda.

Hükümetin “çocuklara daha iyi eğitim vermek” bahanesinin arkasına çıkarak başlattığı yatılı okulların yaygınlaştırılması projesiyle, Uygur öğrencilerin asimilasyonuna kapı açılıyor.

Devlet okullarında çocuklara ne kendi dillerini konuşmak ne kültürlerini ve dinlerini yaşama hakkı tanınıyor.

Adrian Zenz’in tespitlerine göre, neredeyse hapishaneyi andıran yüksek güvenlikli bu okul ve yetimhanelerde çocuklar gün boyu sadece Çince iletişim kurmak zorunda kalıyor ve sistematik olarak siyasi propagandaya tabi tutulduğu psikolojik baskı sürecinden geçiyor.

Anne ve babalarının kamplarda tutulduğunun farkında olan çocuklar, eğer verilen emirleri yerine getirmezlerse benzer kaderi paylaşacaklarını biliyor.

Doğu Türkistan’da Uygur dilinin kademeli olarak ortadan kaldırılmasıyla birlikte 2.94 milyon öğrencinin bütün eğitimlerini Çince yapacakları da daha önce duyurulmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.