enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ölümlere sırt döndüler: Fransa ve İngiltere görüşmeleri iptal etti

Ölümlere sırt döndüler: Fransa ve İngiltere görüşmeleri iptal etti
27.11.2021
A+
A-

PARİS-TÜHA HABER / Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel ile yapacağı görüşmeyi iptal etti. Açıklama Boris Johnson’ın Fransa’yı eleştirmesinden sonra geldi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’den aktardığı Zeynep ERYILMAZ’ın haberine göre, Fransa’nın Calais kentinden yola çıktılar. Hedefleri İngiltere’ye geçmekti.
Onları taşıyan tekne battı. Onlarca göçmen can verdi.

Göçmenlerin geçişini organize ettiği gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı. Ancak ne  İngiltere ne de Fransa göçmenlerin ölümünün sorumluluğunu üstlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile İngiltere Başbakanı Johnson, “Sorunun çözümü için mümkün olan her şeyi yapacağız” mesajı verdi.

Macron, Fransa’nın İngiltere’yi hedefleyen göçmenler için transit ülke olduğunu belirtti. “Manş Denizi’nin göçmen mezarlığı olmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Ancak somut adımlar bir yana görüşmeler dahi iptal edildi.

Johnson eleştirdi, Fransa geri çekildi

Fransız basınında çıkan haberlere göre, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel ile önümüzdeki pazar günü yapacağı görüşmeyi iptal etti.

Karar, Başbakan Boris Johnson’ın Fransa’nın göçü ele almasıyla ilgili eleştirilerinin ardından geldi.

Ölümler, zaten Brexit sonrası ticaret kuralları ve balıkçılık hakları konusunda anlaşmazlığa düşen İngiltere ve Fransa arasındaki düşmanlığı derinleştirdi.

Başbakan Boris Johnson, Fransa’nın hatalı olduğunu söyledi ve Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin İngiltere’yi “kötü göç yönetimi” ile suçladı.

Ölümler, zaten Brexit sonrası ticaret kuralları ve balıkçılık hakları konusunda anlaşmazlığa düşen İngiltere ve Fransa arasındaki düşmanlığı derinleştirdi.

İngiltere olmadan toplantı düzenlenecek

Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya’dan içişleri bakanları Pazar günü Fransa’nın liman kenti Calais’te Avrupa Komisyonu’ndan temsilcilerle bir araya gelecek.

27 kişinin boğulması sonrasında İngiltere’ye ulaşmak isteyen göçmenlerin Kanalın tehlikeli geçişlerini nasıl engelleyeceğini konuşacaklar.

İngiltere İçişleri Bakanı Patel’in toplantıya katılması planlanıyordu; ancak Boris Johnson’ın Fransa’yı eleştiren açık mektubu sonrası Paris daveti geri çekti.

İngilteresiz toplantı olacak.

Macron, AB’yi acil toplantıya çağırmıştı

Fransa’dan Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye geçmeye çalışan ve düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu, aralarında 5 kadın ve 1 kız çocuğunun bulunduğu en az 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğini (AB) “göç sorununa” ilişkin acil toplantı yapmaya çağırmıştı.

AB Sınır Güvenliği Ajansı Frontex’in imkanlarının derhal güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Macron, “Fransa, Manş Denizi’nin mezarlığa dönüşmesine izin vermeyecek.” demişti.

Londra’da protesto edildi

Manş Denizi’ndeki facia, Londra’da protesto edildi.

Göstericiler, can kayıplarından Johnson hükümetinin de sorumlu olduğunu savundu.

“İngiltere de Suçlu”, “Kimse Yasadışı Değil” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, İngiltere’nin göç politikasını değiştirmesini istedi.

Protesto sonrasında bazı göstericiler, gözaltına alındı.

EK Kaynaklar *TRT Haber, Reuters, AA

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.