enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

OİB, otomotivde sera gazı emisyonunun düşürülmesine rehberlik edecek 

OİB, otomotivde sera gazı emisyonunun düşürülmesine rehberlik edecek 
11.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), Türkiye ihracatının 15 yıldır üst üste lider sektörü olan otomotivde faaliyet gösteren üyelerine rehberlik eden çalışmalarla ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, OİB, son olarak ihracatının yaklaşık yüzde 80’ini Avrupa Birliği’ne yapan üyelerini Avrupa Yeşil Mutabakatının getireceği yeni düzenlemelere karşı bilinçlendirmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. 

OİB’in Ticaret Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği ve ihracatçılara üç yıl boyunca rehberlik edeceği “Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm” Ur-Ge projesi ile Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde uygulanacak olan Sınırda Karbon Düzenlemesinin olumsuz etkilerinin önlenmesi amaçlanıyor. 

Baran Çelik: 'Yeni kabine, yapısal sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler  getirecek' - HaberlerBaran Çelik: “Erken önlemler, güçlü konumumuzu sürdürmek için önemli” 

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Otomotivde 30 milyar dolar olan ihracatımızın yaklaşık yüzde 80’ini AB ülkelerine gerçekleştirdiğimiz göz önüne alınırsa, ihracatta ek vergilerle karşılaşma ihtimaline karşı erken önlemler almanın dünyadaki güçlü konumumuzu sürdürmek için ne ölçüde önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu nedenle “Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm” Ur-Ge projesiyle sektörümüze rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Amacımız; Avrupa Yeşil Mutabakatı hedefleri çerçevesinde yakında uygulanacak Sınırda Karbon Düzenlemesinden ihracatçılarımızın ve sektörümüzün olumsuz etkilenmemesi. Üç yıl sürecek projemizle ihracatçılarımızın sera gazı emisyonlarını ölçmeleri, raporlamaları ve kademeli olarak düşürmelerini sağlamayı ve gerekli iyileştirmeleri yapmaları için onlara rehberlik etmeyi planlıyoruz. Proje kapsamında; projeye katılan şirketlerin karbon emisyonu konusunda ihtiyaç analizinin yapılması, korbon ayak izi, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında eğitim verilmesi ve temiz enerji kullanımı gibi bazı önemli başlıklarda faaliyetler gerçekleştirmeyi de hedefliyoruz” dedi.  

Durdurulamaz şampiyon - Yeni ŞafakOİB ilk tanıtım toplantısını yaptı 

Öte yandan Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm- Ur-Ge projesinin tanışma ve bilgilendirme toplantısı önceki hafta yapıldı. Video konferans yoluyla düzenlenen toplantıya; OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Yazıcı ve UİB yetkilileri başta olmak üzere otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 15 firmanın temsilcisi katıldı. 

Programın açılışında konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bir iklim kriziyle karşı karşıya olduğumuzu, bunun için de üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek gerektiğinin altını çizdi.

Sabuncu, “Sanayi Devrimi sonrası fosil yakıtların kullanımına bağlı olarak atmosfere salınan sera gazlarının artmasıyla ortaya çıkan küresel ısınma ve iklim değişikliğinin neden olduğu çevre felaketleri geleceğimizi tehdit ediyor. Üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmezsek gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakamayacağız” dedi. 

İklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin verilen uluslararası mücadeleye katkı sağlama adına hazır olduğunu ifade eden Sabuncu, ülkemizin küresel değer zincirlerine uyumunun geliştirilmesi ve uluslararası yatırımlardan alacağı payın artırılması için adımlar atıldığının da altını çizdi. 

Programda OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Yazıcı ve UİB yetkilileri projeyle ilgili sunum yaptı ve değerlendirmelerde bulundu.  

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.