enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç’te yasak bölgede fotoğraf çeken altı Rus vatandaşı tutuklandı

Norveç’te yasak bölgede fotoğraf çeken altı Rus vatandaşı tutuklandı
18.10.2022
A+
A-

Norveçli yetkililer fotoğraf yasağı kapsamındaki yerleri görüntülediği kaydedilen dört Rus vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı. Bu kişilerin 13 ve 14 Ekim’de insansız hava aracı ile yakalanan iki Rus vatandaşından daha önce gözaltına alındığı anlaşıldı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)nın Avrupa Balkan NinnisiTemsilciliğinin ‘EuroNews’den aktardığı AA, Reuters haberine göre, Polis yetkilileri yaptığı açıklamada 11 Ekim’de gözaltına alınan biri kadın dört Rus vatandaşının arabalarında çok sayıda “fotoğraf ekipmanı ve fotoğraf” bulunduğunu, ancak insansız hava aracına rastlanmadığını belirtti.

Neyin fotoğrafını çektikleri belirtilmeyen kişilerin turist olduğu ve Finlandiya’dan Norveç’e geldikleri ifade edildi.

Yetkililer, olayın İHA’larla tutuklanan diğer Rus vatandaşlarıyla doğrudan bağlantısının olmadığını aktardı.

Daha önce iki Rus iha’larla yakalanmıştı

Rus-İsrail vatandaş bir kişi 13 Ekim’de Norveç ile Rusya arasındaki tek geçiş noktası olan Storskog Sınır Kapısı’nda rutin kontrol sırasında durdurulmuş; gümrük memurları, kimliği açıklanmayan Rus vatandaşının valizinde ​​iki insansız hava aracı ve birkaç elektronik depolama cihazı bulmuştu.

14 Ekim’de ise başka bir Rus vatandaşı iha uçurduğu gerekçesiyle ülkenin kutup bölgesindeki Tromsoe havaalanında fotoğraf ekipmanıyla birlikte tutuklanmıştı.

Söz konusu kişilerin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından yürürlüğe giren yaptırımları ihlal ettiğinden şüphe duyuluyor.

Norveç güvenlik önlemlerini arttırdı

Norveç, Rusya’dan Avrupa’ya doğal gaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattına yönelik 26 Eylül’de yaşanan saldırılar üzerine kendi petrol ve doğal gaz altyapısına yönelik güvenlik tedbirleri arttırdı.

Adalet Bakanı Emile Enger Mehl “Norveç’te yeni güvenlik durumunun sonuçlarını görüyoruz. Gelecekte başka olayların yaşanmayacağını göz ardı edemeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.