enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Niğde Valisi Şimşek; “Denetimler yoğun bir şekilde devam edecek” dedi

Niğde Valisi Şimşek; “Denetimler yoğun bir şekilde devam edecek” dedi
16.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İçişler Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda “Sağlık İçin Hepimiz İçin” Sloganıyla başlatılan denetimleri yerinde inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, incelemeler esnasında yaptığı açıklamada denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir birlikteliğinde Niğde merkezde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek ilgili kurum görevlilerince yapılan denetimlere katılan Vali Yılmaz Şimşek konuşmasında; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 salgını maalesef insan hayatını tehdit etmeye devam etmektedir”dedi..

Vali Şimşek, salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili üç kuralının ise hepimizin bildiği üzere temizlik, maske takmak ve sosyal mesafe olduğunu söyledi.

“Sağlık Bakanlığımız ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla çok sayıda tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir” diyen Vali Yılmaz Şimşek, şunları söyledi:

“Alınan bu tedbirler ve uygulamalar sayesinde vaka sayılarında büyük önemde bir azalma görülmüştü. Fakat özellikle son haftalardaki artış, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının önemini bizlere bir kez daha göstermiştir. Bu sebepten hareketle İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge doğrultusunda “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” mottosu ile ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Niğde’de de bugün eş zamanlı yapılan Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimleri yerinde görmek için bizlerde sahadayız”.

Vali Şimşek, başta kolluk kuvvetleri olmak üzere belediye ve kamu kurumlarından personeller görevlendirilerek denetimlere katıldığını hatırlataral, denetimler sırasında özellikle rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verildiğinin altını çizdi.

“İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Vali Yılmaz Şimşek, “Ben tekrar sizler aracılığıyla diyorum ki; SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN temizliğe, maske takmak ve sosyal mesafeye dikkat edelim. Ümit ediyorum ki; tez zamanda bu illetten kurtulacağız. Yeter ki tedbiri elden bırakmayalım. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER : Fırat KAYABAŞI & Niğde

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.