enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

New York’ta silahlanmaya karşı kampanya: Bir günde 3 bin silahı yurttaşlardan satın aldı

New York’ta silahlanmaya karşı kampanya: Bir günde 3 bin silahı yurttaşlardan satın aldı
02.05.2023
A+
A-

ABD’nin New York eyaletinde başlatılan silah geri satın alma uygulamasında binlerce silah yetkililere teslim edildi.

New York Başsavcısı Letitia James, cumartesi günü eyaletteki 9 farklı noktada kurulan merkezlerde gerçekleştirilen uygulamada, toplamda 3 bin 76 silahın geri satın alındığını belirtti. 

Geri alınan her bir silahın sokaktaki potansiyel şiddet olaylarının önüne geçtiğini vurgulayan James, bunlardan 751 tanesinin eyaletteki Syracuse şehrinde toplandığını ifade etti.

Başsavcı bunun, benzer geri satın alma uygulamalarında bir eyalette toplanan en fazla sayıdaki silah olduğunu söylerken, silahlar arasında birçok piyade tüfeğinin yer aldığına da dikkat çekti.

James, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu silahları sokaklarımızdan toplamayı ve evlerimizden çıkarmayı sağlayan kolluk kuvvetlerindeki ve hükümetteki tüm ortaklarımıza teşekkür ederiz.  New Yorkluları silah şiddetinden korumak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

Eyaletin Brooklyn bölgesindeki bir kilisedeyse üç saat içinde 90 silah toplandı.

New York Başsavcılığı’nın silahlı şiddetle mücadele kapsamında başlattığı uygulamada, piyade tüfeği ya da hayalet tabancalarını teslim eden yurttaşlara silah başına 500 dolar verildi.

El tabancalarıyla pompalı tüfeklere 75 dolar verilirken, 3D yazıcıyla üretilmiş ya da antika sınıfındaki silahlara 25’er dolar verildi.

Hayalet silahlar, internette kitler halinde satılan ve evde monte edilebilen, herhangi bir seri numarası olmayan silahları tanımlamak için kullanılıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, hayalet silah yapımında kullanılan parçaların internetten satın alınmasına ağustosta yasak getirmişti.

Ülkedeki kâr amacı gütmeyen Gun Violence Archive kuruluşuna göre bu yıl 30 Nisan itibarıyla ABD’de 13 bin 839 kişi silahlı şiddet nedeniyle hayatını kaybetti.

Independent, New York Post

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.