enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

New York’a Yurt Dışında Gelecek Herkes Yakın Takibe Alınacak

New York’a Yurt Dışında Gelecek Herkes Yakın Takibe Alınacak
25.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / New York’ta son hafta gittikçe tırmanan vaka ve can kaybı sayıları, mutasyona uğrayan virüs, yetkilileri yeni önlemler almak zorunda bıraktı. Kentte, İngiltere’de mutasyona uğradıktan sonra daha hızla yayılan Corona virüsü nedeniyle yurt dışından gelecek herkes için ek karantina tedbirleri uygulanması kararı alındı.

New York Valisi Andrew Cuomo geçtiğimiz Salı günü Londra’dan New York’un iki uluslararası havaalanı JFK ve Newark’a inecek yolculara test yapılmasını istemişti.

British Airways, Delta ve Virgin havayollarıyla uçuş öncesi zorunlu test yapılması konusunda anlaşma sağlanmasının ardından yetkiler, diğer tüm ülkelerden kente gelecekler için de yeni ek tedbirler aldıklarını açıkladı.

“Salgının kentte yeniden yayılmasına izin vermeyeceğiz”

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yurt dışından New York’a gelecek tüm yolcuların havaalanlarına indikten sonra zorunlu olarak form dolduracaklarını ve yetkiler tarafından yakın takibe alınacaklarını söyledi.

Başkan de Blasio, aynı uygulamanın kendi araçları, tren ve otobüs yoluyla kente geleceklere de uygulanacağını belirtti.

De Blasio, yurt dışından New York’a gelecek kişilerin otel ya da evlerine, karantina altında olduklarının belgelerinin New York emniyet müdürü ofisinde iadeli taahhütlü olarak postalanacağını ve sağlık dairesi tarafından durumlarının yakında izleneceğini söyledi

De Blasio, “Yurt dışından New York’a gelenlerin tamamını yakın takibe alacağız. Salgının kentte yeniden yayılmasına izin vermeyeceğiz. Gereken her şeyi yapacağız” dedi.

İngiltere’den New York’a gelenler ikametlerinde ziyaret edilecek

Başkan de Blasio, İngiltere’den New York’a gelecek kişilerin, New York emniyet müdürlüğü ofisinden ve belediye sağlık dairesi çalışanları tarafından bizzat konakladıkları yerlerde ziyaret edileceğini açıkladı. De Blasio, yurt dışından gelecek kişilerin karantina şartlarına uyup uymadıklarının sıkı bir şekilde kontrol edileceğini belirtti. New York Belediye Başkanı, kentin koyduğu karantina kurallarına uymayanlara yasaları ihlal ettikleri her gün için bin dolar ceza verileceğini kaydetti.

“Virüs Noel gecesi tatil yapmayacak”

New York Belediye Başkanı de Blasio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada virüsün Noel gecesi için “tatil” yapmadığını, kentte son bir haftada yapılan testlerde pozitif çıkan vaka sayısı oranının yükseldiğini belirtti.

Bugün açıklanan son resmi verilere göre, New York’ta 11 bin 740 yeni vaka saptandı. Son 24 saatte 154 kişi salgın hastalık yüzünden yaşamını yitirdi. New York’ta ilk doz aşı vurulan kişi sayısının yüz bini aştığı açıklandı.

“Federal hükümet işi ciddiye almıyor”

New York Valisi Cuomo, kentte virüsün yayılmasını önlemek için konuyu ciddiye almak gerektiğini, ancak federal hükümetin bu işi ciddiye almayıp gerekeni yapmadığını söyledi.

Vali Cuomo, İngiltere’de mutasyona uğrayan virüsün ABD’ye de gelmiş olabileceğini belirterek, “120 ülke, İngiltere’den gelecek yolculara test olma zorunluğu getirdi. Biz kendi çabalarımızla New York’a geleceklere uçağa binmeden önce zorunlu olarak test yapılmasını sağladık. ABD, niye bunu yapamıyor?” diye sordu.

Vali Cuomo geçtiğimiz baharda, günde 800 New Yorklu’nun yaşamını yitirdiğini unutmadıklarını belirterek, “Federal hükümetin yanlışları ve ihmalleri yüzünden yaşadığımız o kötü günlere geri dönmekten endişe ediyorum” dedi.

HABER : Can KAMİLOĞLU & New York

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.