enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Netflix izleyicileri, zirveye tırmanan filme demediğini bırakmadı

Netflix izleyicileri, zirveye tırmanan filme demediğini bırakmadı
27.02.2024
A+
A-

ABD’li komedi kralı Tyler Perry’nin son filmi Mea Culpa, izleyicilerden sert eleştiriler alıyor.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Hukuki gerilim türündeki film, kız arkadaşını öldürmekle suçlanan bir sanatçıyı (Trevante Rhodes) temsil etmeyi onaylayan bir ceza savunma avukatını (Kelly Rowland) konu alıyor.

Perry önceki günlerde Netflix’te gösterime giren filmi yazdı, yönetti ve yapımcılığını üstlendi. Mea Culpa’da Rowland ve Rhodes’un yanı sıra Nick Sagar, Sean Sagar, RonReaco Lee, Shannon Thornton ve Kerry O’Malley de rol alıyor.

Sert yorumlar alan Mea Culpa, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes’da bu haber yazıldığı sırada sadece yüz üzerinden 17’lik düşük bir “Rotten” (çürük) puan almıştı ve bu da filmi izleyen eleştirmenlerin 5’te birinden daha azının olumlu eleştiri yaptığını gösteriyor.

The Guardian için iki yıldızlı bir inceleme kaleme alan eleştirmen Benjamin Lee şöyle yazdı:

Konusuna dair açıklamadan tahmin edilebileceği gibi umutsuzca ne varsa konmuş, Perry’nin zavallı oyuncuları saçma sapan pembe dizi diyalogları üzerinde tökezliyor, işlemesi için çok daha fazla odaklanma gerektiren bir şeyi gereksiz yere yoruyor.

Erotik bir gerilim olarak başlasa da yavaşlayarak sönük bir ilişki dramasına dönüşüyor ve ardından neredeyse hiçbir anlam ifade etmeyen, kafa karıştırıcı sürprizlere yaslanan bir doruk noktasına doğru dolambaçlı bir şekilde ilerliyor.

Sosyal medyadaki tepkiler de daha olumlu değil ve pek çok izleyici yapımı, Perry’nin yaptığı en kötü film diye tanımlıyor.

Perry’nin önceki filmleri arasında Deli Bir Siyah Kadının Günlüğü (Diary of a Mad Black Woman) ve Perry’nin cross-dressing yaparak (karşı cinsle özdeşleşen kıyafetler giyme -çn.) yaşlı bir kadını canlandırdığı Madea serisi yer alıyor.

X/Twitter’da bir kişi “Mea Culpa (2024)… Baştan sona tek kelimeyle bugüne kadarki en kötü Tyler Perry filmi” diye yazdı.

Muhtemelen şimdiye kadar başından sonuna kadar izleme hoşnutsuzluğunu yaşadığım en kötü filmlerden biri olduğunu söyleyecek kadar ileri gideceğim. Ne bir parça duygu, ne bir damla gözyaşı ne de kahkaha. 120 dakika boyunca hiçbir şey yoktu.

Bir başkası “Mea Culpa 21. yüzyılda yapılmış en kötü filmlerden biriydi” diye yorum yaparken, üçüncü bir kişi de filmin “hayatı boyunca izlediği en kötü film olabileceğini” belirtti.

Başka biriyse “Tyler Perry’nin Mea Culpa’sı izlediğim en kötü filmlerden biri” dedi.

Berbat bir film. Tubi orijinal yapımları daha iyi. Eğer bu filmi izlemeyi düşünüyorsanız, başka bir filme geçin. Tyler Perry’nin elinde tüm kaynaklar var ve ortaya bir çöp çıkarıyor.

Film Netflix’te halen yayında.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir.

Büşra Ağaç | Independent Türkçe

Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.