enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Netanyahu: Gazze’ye operasyon bir süre daha sürecek

Netanyahu: Gazze’ye operasyon bir süre daha sürecek
14.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’ye yönelik operasyonlarını sürdüreceklerini belirtirken, İsrail kentlerinde Yahudi ve Araplar arasında yaşanan şiddet de ülkede endişeyle karşılanıyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,dpa’nın haberine göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonun “bir süre” daha süreceğini söyledi. İsrail’in hava savunma birliklerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelik operasyon “Bir süre daha sürecek, ancak hem savunmada hem de ataklarda büyük bir kararlılıkla, İsrail devletinde huzuru yeniden sağlama hedefimize ulaşacağız” dedi.

İsrail hava savunma sistemi “Demir Kubbe”nin, İsrail’e saldırılar için fırsat yarattığına işaret eden Netanyahu, militan Filistinlilere ait binden fazla hedefin vurulduğunu kaydetti.

Hamas, Ramon Havalimanı’nı hedef aldı

Hamas da İsrail’e yönelik roket saldırılarını Perşembe günü de sürdürerek, Kızıldeniz kıyısındaki Eilat kenti yakınlarındaki Ramon Havalimanı’na saldırı düzenledi.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in “Bütün havalimanlarına uluslararası uçuşların durdurulması” talep edildi. Saldırı öncesinde, İsrailli yetkililer Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na planlanan uçuşları Ramon Havalimanı’na yönlendirmişti.

İsrail tarafından verilen bilgilere göre, Hamas ve İslami Cihad militanları Pazartesi akşamından bu yana İsrail topraklarına bin 600’den fazla roket saldırısı düzenledi.

Pazartesi akşamından bu yana İsrail’de biri çocuk, yedi kişi yaşamını yitirdi. Filistin tarafından verilen bilgilere göre, 17’si çocuk 83 kişinin öldüğü bildirildi.

Gazze'den İsrail'e yönelik roket saldırıları hava savunma sistemi Demir Kubbe ile engelleniyor

Gazze’den İsrail’e yönelik roket saldırıları hava savunma sistemi “Demir Kubbe” ile engelleniyor

İsrail sokaklarında şiddet

Uluslararası düzeyde taraflara şiddete son verme çağrılarına rağmen, İsrail ve militan Filistinliler arasında tansiyon yükselirken, İsrail kentlerinde de İsrailli Yahudiler ile Araplar arasında yaşanan gerginlikler de endişeyle karşılanıyor.

İsrail sokaklarındaki şiddete son verilmesi çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin “Dün tanık olduğumuz şiddet olayları, İsrail’in egemenliği için gerçek bir tehdit. Buna izin veremeyiz” açıklamasında bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ülke genelinde güvenlik güçlerine “yoğun takviye” yapıldığını duyurdu. Gantz, şiddetin önlenmesi ve asayişin sağlanması için sınır koruma polisinin yedek personelinin İsrail kentlerine gönderildiğini belirtti.

Polisin verdiği bilgilere göre, Yahudi ve Arapların yoğun olarak yaşadığı kentler şiddet olayları yaşandı. AFP’ye konuşan polis sözcüsü Micky Rosenfeld, “İsrail içinde yaşanan şiddet, on yıllardır görülmeyen bir boyuta ulaştı” dedi.

İsrailli Arapların yoğun olarak yaşadığı Kafr Kasım kentinde göstericilerin otomobil lastikleri yaktığını ve polis araçlarını ateşe verdiğini anlatan Rosenfeld, kente yaklaşık bin polislik takviye güç gönderildiğini ve 400’den fazla kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Lod kenti de şiddet olaylarına sahne oldu

Lod kenti de şiddet olaylarına sahne oldu

Ultra milliyetçi Yahudiler ile İsrailli Araplar arasında Çarşamba akşamı da çatışmalar çıkmış, Bat Yam kentinde Arap olduğu tahmin edilen bir kişi göstericiler tarafından darp edilmişti. Lod kentinde de, Pazartesi akşamı İsrailli bir Arap’ın öldürülmesinin ve bir sinagogun ateşe verilmesinin ardından ilan edilen olağanüstü hal sürüyor.

Arabuluculuk girişimleri

İsrail ve Filistinliler arasındaki şiddetin sona erdirilmesi için arabuluculuk girişimleri de sürüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Farklı ülkeler çaba göstererek, tarafların itidalli bir tutum izlemesi için bağlantılarını kullanıyor, Rusya da aynısını yapıyor” dedi. Ayrıntılı bilgi vermeyen Peskov, İsrail ve Filistinlilerin diplomatik çözümden başka bir seçeneğin olmadığını görmeleri gerektiğini vurguladı.

Mısır’dan bir heyetin taraflarla görüşmek üzere Tel Aviv’e gittiği bildirildi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.