enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:05 Petrol Ofisi Grubu’nun yeni marka yüzü Kenan Doğulu oldu
00:54 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:52 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:47 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:54 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:44 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:10 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:14 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:30 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Navalni gösterilerinde 11 bin kişi gözaltına alındı

Navalni gösterilerinde 11 bin kişi gözaltına alındı
04.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin serbest bırakılması için düzenlenen gösterilere katılan 11 binden fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kremlin ise eylemcilere müdahalenin “meşru” olduğunu savundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,dpa / TY,HS)’ye dayandırdığı habere göre, Rusya’da muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin yargılandığı davada Salı günü 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını protesto eden bin 400 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Rusya merkezli OWD-info portalı, böylece Navalni için düzenlenen gösterilerde şimdiye kadar gözaltına alınan kişi sayısının 11 bini geçtiğine dikkat çekti.

Navalni’nin Rusya’da zehirlendikten sonra tedavi gördüğü Almanya’dan döner dönmez tutuklanması üzerine başkent Moskova başta olmak üzere birçok kentte  Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı gösteriler düzenleniyor. Son iki haftada ülke genelinde düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katıldı.

Moskova’da yayın yapan Echo adlı radyoya Çarşamba günü açıklamalarda bulunan bir OWD-info temsilcisi, gözaltına  alınanların “korkunç koşullar altında” tutulduklarını belirterek yemek yemelerine ve tuvalete gitmelerine izin verilmediğini ileri sürdü. Temsilci, OWD-info’nun avukatlarının gözaltına alınan protestoculara erişimlerinin de kısmen engellendiğini söyledi.

Polis göstericileri gözaltına alıyor

Polis göstericileri gözaltına alıyor

Kremlin’den seçim açıklaması

Kremlin’den yapılan açıklamada ise emniyet güçlerinin gösterilere müdahalesi savunuldu. Putin’e karşı düzenlenen protestolarda polisin şiddete başvurmasının meşru olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Interfax ajansına verdiği demeçte, Navalni’nin destekçilerinin “izinsiz” olarak düzenlediği  gösterilerin “provokasyon” amacı taşıdığını  ileri sürdü. Peskov, “polisin hukuk çerçevesinde sert eylemlerinin meşru olduğunu” dile getirdi.

Peskov, Navalni’nin hapis cezası verilmesinin Rusya’daki siyasi durum üzerinde büyük bir etkisinin olmayacağını da belirterek “Eylül ayında yapılacak parlamento seçimleri için hazırlık devam ediyor” dedi. Navalni konusunda uluslararası eleştirilerle ilgili ise yorum yapmayan Peskov, Batı’yı “histerik” davranmakla suçladı.

Navalni salı günü 3,5 yıl hapse mahkum edildi

Navalni salı günü 3,5 yıl hapse mahkum edildi

Mahkemeden “Tahliye şartlarını ihlal etti” suçlaması

Navalni Salı günkü duruşmada şartlı tahliye kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle  3,5 yıl hapis cezasına  çarptırılmıştı. Navalni’nin bir yıllık ev hapsi süresi gözönünde tutularak 2,5 yıl cezaevinde kalması bekleniyor. Navalni’nin avukatı Olga Mikhailova, müvekkilinin yaklaşık iki yıl sekiz ay cezaevinde tutulacağını açıkladı.

Navalni hakkındaki mahkumiyet kararı uluslararası toplumda tepkilere yol açtı. Almanya Başbakanı Angela Merkel  Navalni’nin derhal serbest bırakılmasını isterken, Rus hükümeti  karara yönelik uluslararası toplumdan gelen eleştirileri ülkenin “iç işlerine müdahale” olarak değerlendirildiğini duyurdu.

Navalni, 2014 yılında zimmetine para geçirme suçlamasıyla üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmış, bir yıllık ev hapsinden sonra şartlı olarak tahliye edilmişti.  44 yaşındaki siyasetçi, zehirlenmesinden sonra tedavi için götürüldüğü Almanya’da kaldığı yaklaşık beş ay boyunca şartlı tahliye gereği Rusya’da karakola giderek imza verememişti. Mahkeme bu durumu adli kontrol şartlarının ihlâli olarak değerlendirerek sanık hakkında daha önce verilen şartı tahliye kararını kaldırdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.