enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO’nun Kosova Gücü: Tehlike durumunda müdahaleye hazırız

NATO’nun Kosova Gücü: Tehlike durumunda müdahaleye hazırız
01.08.2022
A+
A-

BRÜKSEL – TÜHA HABER / NATO’nun Kosova Gücü, Kosova’nın kuzeyinde istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahaleye hazır olduğunu duyurdu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’n TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, NATO’dan yapılan açıklamada, Kosova’nın kuzeyindeki güvenlik durumunun gergin olduğu belirtildi ve “NATO’nun Kosova Gücü (KFOR), durumu yakından takip ediyor ve istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahale etmeye hazır” sözleri kullanıldı.

KFOR’un Kosova’daki tüm vatandaşların hareket özgürlüğü için çalıştığına işaret edilen açıklamada, “KFOR, sahada görünür ve güçlü bir duruş sergilemektedir. KFOR tüm muhataplarla iletişim halinde” değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, KFOR’un Belgrad-Priştine Diyalog Sürecini desteklediği belirtilerek, “Diyaloğun devam etmesi önemli. Bu bölge barışı ve güvenliği için önemli. KFOR, Kosova’daki güven ve huzuru sağlamak için gereken her türlü önemi alacaktır” denildi.

Sırbistan-Kosova gerginliği

Kosova’da yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğun getirileceğinin bildirilmesi üzerine Kosova’daki Sırplar bu akşam Kosova’nın kuzeyindeki sınır geçişlerini kapattı.

Kosova’da siren sesleri de duyulurken, ülke polisi bazı yerlerden silah sesleri geldiği ancak kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

Bu arada, Sırbistan, 2008’de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı halen kendi toprağı olarak görüyor.

Avrupa Birliği’nin (AB) ara buluculuğunda 2011’de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci, ilişkilerin normalleşmesini ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanımasını amaçlıyor.

Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog süreci, bu akşam yaşanan gerginlik gibi farklı nedenlerden sık sık kesintiye uğradı.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Ağustos 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.