enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü”

“NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü”
17.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER  / NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerini ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararının ardından “olumlu bir çözüm” bulmaya çağırdı. Stoltenberg ayrıca NATO üyesi ülkelerin birbirlerine yaptırım uygulamasından “üzüntü duyduğunu” da ifade etti.

Jens Stoltenberg, Brüksel’de Montenegro (Karadağ) Başbakanı Zdravko Krivokapic’le düzenlediği ortak basın toplantısında Yunan bir gazetecinin sorusuna verdiği cevapta dile getirdi.

Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi satın alıp test etmesi nedeniyle Amerika’nın Türkiye’ye karşı uygulamaya koyduğu yaptırımlarla ilgili olarak, “NATO müttefiklerinin birbirlerine yaptırım uyguladığı bir durumda olmaktan üzüntü duyuyorum. Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava ve füze savunma sistemi alma kararının sonuçları olacağı yönündeki endişelerimi de daha önce dile getirmiştim. Bu ulusal bir karar ancak S-400 sistemi NATO sistemleriyle uyuşmuyor” dedi.

NATO Genel Sekreteri ayrıca Türkiye’nin savunma sistemlerine NATO sistemlerinin eklenmesi olasılığının daha önce de gündeme geldiğine değinerek üye ülkelere “olumlu bir çözüm bulma” çağrısı yaptı. Stoltenberg, “Tüm NATO müttefiklerini ve Türkiye’yi ve diğer ortaklarımızı olumlu bir çözüm bulmanın yolunu aramaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.