enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü”

“NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü”
17.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER  / NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerini ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararının ardından “olumlu bir çözüm” bulmaya çağırdı. Stoltenberg ayrıca NATO üyesi ülkelerin birbirlerine yaptırım uygulamasından “üzüntü duyduğunu” da ifade etti.

Jens Stoltenberg, Brüksel’de Montenegro (Karadağ) Başbakanı Zdravko Krivokapic’le düzenlediği ortak basın toplantısında Yunan bir gazetecinin sorusuna verdiği cevapta dile getirdi.

Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi satın alıp test etmesi nedeniyle Amerika’nın Türkiye’ye karşı uygulamaya koyduğu yaptırımlarla ilgili olarak, “NATO müttefiklerinin birbirlerine yaptırım uyguladığı bir durumda olmaktan üzüntü duyuyorum. Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava ve füze savunma sistemi alma kararının sonuçları olacağı yönündeki endişelerimi de daha önce dile getirmiştim. Bu ulusal bir karar ancak S-400 sistemi NATO sistemleriyle uyuşmuyor” dedi.

NATO Genel Sekreteri ayrıca Türkiye’nin savunma sistemlerine NATO sistemlerinin eklenmesi olasılığının daha önce de gündeme geldiğine değinerek üye ülkelere “olumlu bir çözüm bulma” çağrısı yaptı. Stoltenberg, “Tüm NATO müttefiklerini ve Türkiye’yi ve diğer ortaklarımızı olumlu bir çözüm bulmanın yolunu aramaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.