enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO, Karadenizi’i Rusya’dan gelen askeri tehditlerden korumalı

NATO, Karadenizi’i Rusya’dan gelen askeri tehditlerden korumalı
19.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmytro Kuleba), NATO’nun Karadeniz bölgesini Rusya tarafından gelen tehditlerden koruması gerektiğini bildirdi.

Ukrayna’da çevrimiçi güvenlik forumuna katılan Kuleba, işgalci Rusya’nın Kırım’da nükleer bileşenlerin yerleştirilmesi olasılığını dile getirerek, Karadeniz’de güvenlik tedbirlerinin artması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, bugün katıldığı “The Road to Warsaw Security Forum” adlı çevrimiçi konferansta, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’ı ve Karadeniz bölgesini aktif askerileştirdiğini kaydetti.

Bu bağlamda Bakan Kuleba, Karadeniz bölgesinde Rusya’nın etkisini azaltma ve güvenliği sağlama konusunda NATO’ya görev düştüğünü belirtti.

“NATO KARADENİZ’İ KORUMA KONUSUNDA CİDDİYET GÖSTERMELİ”

Konuya ilişkin açıklamasında Dmıtro Kuleba, “Rusya’nın Kırım’da yaptıkları belli. Kremlin, yasadışı olarak işgal ettiği yarımadayı aktif olarak askerileştiriyor. Bu tür hareketler ticaret yollarını engelliyor ve bölgedeki güvenliği tehdit ediyor. NATO, Karadeniz’i koruma konusunda ciddiyetini gösterip, bölgede navigasyon güvenliğini sağlamalı.” diye konuştu. Ayrıca Kuleba, Karadeniz bölgesinde güvenliği artırma konusunda NATO’nun Ukrayna ile Gürcistan’ı da aktif olarak dahil etmesi gerektiğini vurguladı.

“KIRIM’DA NÜKLEER BİLEŞENLERİN YERLEŞTİRİLMESİ OLASILIĞI EN BÜYÜK TEHDİTLERDEN BİRİDİR”

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’a nükleer başlıkları yerleştirmesi olasılığının Karadeniz bölgesinin güvenliği için en büyük tehditlerden birisi olduğunu belirtti.

“NATO, KARADENİZ’DE RUSYA’YA KARŞI ASKERİ VARLIĞINI ARTIRMALI”

Daha önce Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Rusya’nın Karadeniz ve işgal ettiği Kırım’da gerçekleştirdiği askerileştirme ve güçlerini artırma hareketlerinden dolayı NATO’nun izleme ve gözetim faaiyetleri dahil olmak üzere Karadeniz’deki varlığını artırması çağrısında bulunduğu bildirildi.

https://qha.com.tr/haberler/kuleba-nato-karadeniz-i-rusya-tarafindan-gelen-askeri-tehditlerden-korumali/

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Kasım 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 23.25’te TRT 1 Ekranlarında.. Balık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.