enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NASA ilanla gönüllü arıyor

NASA ilanla gönüllü arıyor
09.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / NASA Mars’a hazırlık görevinde yer alacak gönüllüler arıyor. Seçilen gönüllüler Mars benzeri bir ortamda yaşayacakları için günlük konforlarından uzak bir hayat sürecek. Aileleriyle görüşmeleri de sınırlı tutulacak.

NASA Mars’a yolculuk hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda verilen bir ilanla Mars benzeri bir ortamda bir yıl süreyle yaşayacak dört gönüllü aranıyor.

İlana 30 ile 55 yaş arası Amerikan vatandaşı olanlar başvurabilecek. Bilim, mühendislik veya matematik alanında yüksek lisans derecesi olanlar ya da pilotluk deneyimi bulunanlar tercih edilecek.

Gönüllülerin fiziksel sağlığının iyi, herhangi bir beslenme sorunlarının da bulunmaması gerekiyor. Sigara içenler de aday olamayacak.

Seçilen dört kişi bir yıl Mars benzeri bir ortamda yaşayacak

Seçilen 4 kişi, 1 yıl boyunca Teksas’ta, Mars Dune Alpha adı verilen bin 700 metrekarelik alanda yaşayacak.

Kızıl gezegende inşa edilecek modülün canlandırıldığı deney alanı üç boyutlu teknoloji ile üretildi.

1 yıl konfordan uzak kalacaklar

Gönüllüler deney alanında alıştıkları konforu bulamayacak, sevdikleri yiyecek ve içeceklere de ulaşamayacak.

Aileleri ve arkadaşlarıyla iletişimleri oldukça sınırlı kalacak. Gönüllüler bu çabaları karşılığında para da alacak.

Mars’a benzer ortamda dörder kişilik üç ayrı grup görev alacak. İlk grubun gelecek yıl sonbaharda göreve başlaması planlanıyor.

Houston’daki uzay merkezinde yapılacak deneysel çalışmalarla Mars’ta görev alacak ekibin karşılaşacağı olası fiziksel ve zihinsel sorunlar değerlendirilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ağustos 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.