enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NASA ilanla gönüllü arıyor

NASA ilanla gönüllü arıyor
09.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / NASA Mars’a hazırlık görevinde yer alacak gönüllüler arıyor. Seçilen gönüllüler Mars benzeri bir ortamda yaşayacakları için günlük konforlarından uzak bir hayat sürecek. Aileleriyle görüşmeleri de sınırlı tutulacak.

NASA Mars’a yolculuk hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda verilen bir ilanla Mars benzeri bir ortamda bir yıl süreyle yaşayacak dört gönüllü aranıyor.

İlana 30 ile 55 yaş arası Amerikan vatandaşı olanlar başvurabilecek. Bilim, mühendislik veya matematik alanında yüksek lisans derecesi olanlar ya da pilotluk deneyimi bulunanlar tercih edilecek.

Gönüllülerin fiziksel sağlığının iyi, herhangi bir beslenme sorunlarının da bulunmaması gerekiyor. Sigara içenler de aday olamayacak.

Seçilen dört kişi bir yıl Mars benzeri bir ortamda yaşayacak

Seçilen 4 kişi, 1 yıl boyunca Teksas’ta, Mars Dune Alpha adı verilen bin 700 metrekarelik alanda yaşayacak.

Kızıl gezegende inşa edilecek modülün canlandırıldığı deney alanı üç boyutlu teknoloji ile üretildi.

1 yıl konfordan uzak kalacaklar

Gönüllüler deney alanında alıştıkları konforu bulamayacak, sevdikleri yiyecek ve içeceklere de ulaşamayacak.

Aileleri ve arkadaşlarıyla iletişimleri oldukça sınırlı kalacak. Gönüllüler bu çabaları karşılığında para da alacak.

Mars’a benzer ortamda dörder kişilik üç ayrı grup görev alacak. İlk grubun gelecek yıl sonbaharda göreve başlaması planlanıyor.

Houston’daki uzay merkezinde yapılacak deneysel çalışmalarla Mars’ta görev alacak ekibin karşılaşacağı olası fiziksel ve zihinsel sorunlar değerlendirilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ağustos 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.