enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Müzakereler Yunan basınında: Türkiye başardı

Müzakereler Yunan basınında: Türkiye başardı
29.03.2022
A+
A-

ATİNA – TÜHA HABER / Rusya-Ukrayna savaşında müzakere süreci için barış masasının Türkiye’de kurulması Yunan basınında geniş yer buldu. Türkiye’nin kriz sırasında izlediği politika ile Yunan hükümetinin yaklaşımı kıyaslandı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı haberine göre,Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul toplantısı, Yunan basınının gündeminde.

Türkiye’nin kriz sırasında izlediği politika ile Yunan hükümetinin yaklaşımı kıyaslandı.

Miçotakis hükümetinin Ukrayna savaşında izlediği dış politika sert sözlerle eleştirildi.

Yunanistan’ın önde gelen televizyonlarından SKAI konuya ilişkin İstanbul muhabirine bağlandı.

“Yunan hükümeti dış politikada etkisiz kaldı”

Yunan sunucu, “Türkler şunu başardı. Bu gerçek çocuklar. Ukraynalılar ve Ruslar arasındaki müzakerelerin Türkiye’de olmasını başardılar” dedi.

Yayın sırasında krizde barışçıl çözüm için Türkiye’nin ciddi bir diplomatik rol oynadığı vurgulandı.

Türkiye’nin arabuluculuk rolünü üstlenerek etkin siyaset izlediğine dikkat çekildi.

Yunan hükümetinin de, dış politikada etkisiz kaldığına işaret edildi.

“Yunanistan kendini tuzağa mı düşürdü?”

Hellas Journal gazetesi, “Acaba Yunanistan Ukrayna konusunda kendini kötü bir şekilde tuzağa mı düşürdü?” başlıklı makalede, Yunan hükümetinin dış politikasını eleştirdi

Makalede, “Uluslararası diplomaside her zaman Türkiye gibi ‘akıllı tarafsızlar’ vardır. Bir de ‘faydalı akılsızlar’…” ifadesi kullanıldı.

Rusya karşıtı politikasıyla Miçotakis hükümetinin ikinci kategoride yer aldığı belirtildi.

Rusya karşıtı dış politika ile Yunanistan’ın, Rusya’nın düşman ilan ettiği ülkelerarasında yer aldığı, bunun ileride daha büyük sorunlara yol açabileceği vurgulandı.

Newsbreak haber sitesi de, “Türkiye Ukrayna’da garantör güçken, Atina, Üsküp ile Tiran’ın hizmetkarı” ifadesini kullandı.

Haberde, Ankara’nın Amerikan ve Rus parası için bir varış noktası haline geldiği, Fransa ve İtalyaile eşit muhatap olduğu ifade edildi,

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mart 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.