enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mustafa Akıncı’dan Erdoğan’a “gecekondu” tepkisi

Mustafa Akıncı’dan Erdoğan’a “gecekondu” tepkisi
22.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kuzey Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’ta yaptığı “külliye müjdesine” tepki gösterdi. Akıncı, “Devletlerin itibarı binalarının ihtişamı ile ölçülmez” dedi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW /  GA, HT)’ye dayandırdığı habere göre, Kuzey Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs ziyaretinde açıkladığı “külliye müjdesine”  tepki gösterdi. Akıncı, Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’a Cumhurbaşkanı Külliyesi inşa edileceğini açıklarken, mevcut binayı “İngiliz gecekondusu” olarak tanımlamasını Facebook hesabı üzerinden paylaştığı açıklama ile eleştirdi.

Akıncı, Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak kullanılan binanın 1934 yılında yapıldığına ve tarihi önemi olan bu binanın hemen yanına da 1989 yılında yeni bir bina yapıldığına dikkat çekti. Ancak sonradan yapılan ikinci binanın, daha yeni olmasına karşın tehlikeli duruma gelmesi nedeniyle 2018 yılında yıktırılmak zorunda kaldığı bilgisini paylaşan Akıncı, “gecekondu” benzetmesi yapılan tarihi binanın ise halen ayakta kaldığını vurguladı.

Eski Cumhurbaşkanı, “Devletlerin itibarına gelince, binalarının ihtişamı ile ölçülmez” ifadesini kullanarak, devletlerin itibarının “demokrasi, özgürlükler, insan hakları, hukuk, adalete olan saygı ve yurttaşların refah düzeyi ile ölçüldüğünü” ifade etti.

Erdoğan’ın açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Kıbrıs ziyareti sırasında daha önce vereceğini açıkladığı “müjde”yi şu sözlerle ilan etmişti:

“Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst bir cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut da doğru dürüst bir parlamento binası var. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz” diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı binası için “malum İngilizlere ait bir gecekondu” ifadesini kullandı.”

Erdoğan içinde konuştuğu meclis binasını kastederek “Bir an önce şuralardan kurtulalım diyorum. Her şeyiyle şöyle muhteşem, ihtişamlı bir parlamento binamız olsun” diye konuşmuştu. Cumhurbaşkanı, mevcut binaların da müze haline getirilerek gelecek nesillere bırakılmasını istediklerini söylemişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.