enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Musk: Tesla’nın yeni fabrikaları milyarlarca dolar zarar ediyor

Musk: Tesla’nın yeni fabrikaları milyarlarca dolar zarar ediyor
24.06.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketin Almanya’nın başkenti Berlin’de ve ABD’nin Texas eyaletinin başkenti Austin’de kurulan yeni fabrikalarının, Çin’deki pil sıkıntıları ve tedarik zincirindeki aksamalar yüzünden milyarlarca dolar zarar ettiğini söyledi.

Tesla’nın Çin’deki üreticileri, bu yıl Şanghay dahil ülkenin birçok bölgesinde uygulanan koronavirüs kısıtlamaları yüzünden çalışmalarını sürdürmekte zorlanıyor.

 Musk, bunun tedarik zincirini çok ciddi şekilde etkilediğini söyledi, Tesla’da kesintiler olabileceği uyarısında bulundu.

Musk, “Berlin ve Austin’deki fabrikalar şu an birer para fırını. Sanki paranın alev alev yandığını duyar gibiyim” dedi ve devam etti:

“Tesisler milyarlarca dolar zarar ediyor. Çok fazla giderleri var. Üretimleri neredeyse sıfır.”

Advertisement

Musk, “gigafactory” adını verdiği otomobil fabrikalarının bu yıl yapılan açılışlarının ardından üretimlerini hızlandırmakta başarısız olduklarını ve özellikle Austin’deki tesisin çok geride kaldığını söyledi.

Geçen ay yapılan ve dün yayımlanan bir röportajı sırasında Musk, “Tüm bunlar hızlı şekilde çözülebilir ama çok dikkatli bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Çin’de geçtiğimiz aylarda artan koronavirüs vakaları nedeniyle ülkenin birçok şehrinde kapsamlı kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasakları uygulandı.

İthalat ve ihracata getirilen kısıtlamalar da Tesla gibi şirketleri zor durumda bıraktı.

Musk, Tesla’nın Şanghay’daki üretimini haftalarca durdurmak zorunda kaldığını, bunun şirket için “çok zor” olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansına göre Tesla’nın Şanghay’daki tesisi önümüzdeki ay iki hafta boyunca tekrar kapalı olacak. Tesiste haftada 22 bin araç üretmek için bakım yapılacak.

Araç fiyatları artıyor, işgücü azalıyor

Tesla, alüminyum ve lityum gibi ham maddelerdeki artışları gerekçe göstererek geçtiğimiz hafta ABD’deki araç fiyatlarını yaklaşık yüzde 5 artırdı.

Musk, bu hafta ise ekonomiden çok endişeli olduğunu söyledi, uluslararası işgücünü yüzde 3,5 oranında azaltabileceğine işaret etti.

Öte yandan Alman araç üreticisi BMW dün yaptığı açıklamada, Çin’in kuzeydoğusundaki Şenyang şehrinde bulunan 2,2 milyar dolarlık tesisinde üretime başladığını duyurdu.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.