enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Müsilaja karşı yeni yöntem: Reaktif Oksijen

Müsilaja karşı yeni yöntem: Reaktif Oksijen
16.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Marmara’daki müsilaj sorununa karşı çözüm önerilerinden biri de “reaktif oksijen” uygulaması. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yürütülen çalışmada, reaktif oksijenin salyanın organik kısmını parçalayarak yok ettiği tespit edildi.

Sudaki oksijeni tüketen deniz salyasına, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde, reaktif oksijen uygulandı. Sonuç bilim insanlarını umutlandırdı. Müsilajın dibe çöktüğü ve suyun berraklaştığı görüldü.

Reaktif oksijen, havadaki oksijenin elektriksel alandan geçirilmesiyle elde ediliyor. Çalışmada yüksek enerjili oksijen suya verildi. Deniz salyalı suda 0,8 miligram ölçülen çözülmüş oksijen oranı yaklaşık 17 kat arttı.

Sektör tümleşik eğitim modeline resmen geçildi - Çerkezköy Haber Gazetesi“3-4 saat içinde çözülüyor”

Bölüm Dekanı Prof. Lokman Hakan Tecer, ”Marmara Denizi’nden yüzeyden ve derinliklerden aldığımız müsilajın reaktif oksijen uygulamalarımızla kısa bir süre içerisinde 3-4 saatlik bir süre içerisinde parçalandığını ve bertaraf olduğunu gördük” dedi.

Çalışmanın sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müsilaj sorununun çözümü için YÖK heyeti ile yaptığı toplantıda sunuldu.

Acil durum önerilerden biri olarak kabul edildi. Yöntem Marmara’da denenecek.

Prof. Tecer,” Bir yıl, bir buçuk yıl gibi bir zaman içerisinde yeterli sayıda platformla bu müsilajı ortadan kaldırabileceğimizi öngörüyoruz” diye konuştu.

Reaktif oksijen, deniz yüzeyi ve dibi ile atık su arıtma tesislerinin çıkışına uygulanacak.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.