enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:07 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:06 Avrupa Haberleri: Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:05 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:04 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:03 Avrupa Haberler: AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:02 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:02 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:01 Avrupa Haberleri: Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:25 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Münih’in efsanevi stadı Türkgücü’ne tahsis ediliyor

Münih’in efsanevi stadı Türkgücü’ne tahsis ediliyor
24.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Bayern Münih takımının eski stadyumu Münih Olimpiyat Stadı, üçüncü lig adayı Münih Türkgücü’ne azami sekiz maçlığına tahsis edildi. Böylece stadyumda 15 yıl aranın ardından yeniden profesyonel futbol maçları oynanacak.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,  Münih’in, 1972 Yaz Olimpiyat Oyunları’na da ev sahipliği yapan ünlü stadyumu 15 yıl aranın ardından, Münih Türkgücü ile yeniden profesyonel futbolla buluşmaya hazırlanıyor. Kent yönetiminden Cuma günü yapılan açıklamada, Alman üçüncü futbol ligine (3. Bundesliga) yükselmeye hazırlanan Münih Türkgücü ile yapılan görüşmeler sonunda, ünlü stadın önümüzdeki sezon azami sekiz maç için bu kulübe tahsis edildiği bildirildi.

Ara verilen Bavyera Bölgesel Ligi’nde dokuz puan farkla lider durumda bulunan Münih Türkgücü’nün federasyon kararı ile bir üst lige çıkarılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bavyera Futbol Federasyonu (BFV), bu kararını Haziran ayı içinde Alman Futbol Federasyonu’na (DfB) bildirmek zorunda.

“Görüşmeler kolay geçmedi”

Münih Belediyesi’nde sportif faaliyetlerden sorumlu olan Beatrix Zurek, Münih Türkgücü takımı ile varılan anlaşmayı, “Görüşmeler kolay geçmedi, bu açıdan tüm tarafları memnun edecek bir sonuca ulaştığımız için mutluyuz” sözleri ile değerlendirdi.

Münih Olimpiyat Stadı’nı da kapsayan Olimpiyat Parkı’nın yöneticisi Marion Schöne ise, “Türkgücü bizimle iletişim halinde, açıkhava konserlerinin olmadığı dönemde en fazla sekiz maçını burada oynayabilir. Ünlü çadır çatının altına hoş geldiniz!” dedi.

1974 Dünya Futbol Şampiyonası finalinden bir kare. Soldan sağa: Berti Vogts, Franz Beckenbauer ve Johann Cruyff
1974 Dünya Futbol Şampiyonası finalinden bir kare. Soldan sağa: Berti Vogts, Franz Beckenbauer ve Johann Cruyff

Efsane stadyum

Bayern Münih ve 1860 Münih takımlarına uzun sezonlar boyunca ev sahipliği yapan ve örümcek ağından yapılmış bir çadırı andıran çatısı ile kendine özgü bir mimariye sahip olan Münih Olimpiyat Stadı, bu iki takımın Allianz Arena’ya taşınması ile birlikte, 2004-2005 sezonunun ardından profesyonel futbola veda etmişti.

Aralarında, Almanya’nın Hollanda’yı 2-1 mağlup ettiği 1974 Dünya Futbol Şampiyonası finali ve Hollanda’nın Sovyetler Birliği’ni 2-0 yendiği 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası finali gibi futbol tarihinin unutulmazları arasına giren pek çok maça ev sahipliği yapan Münih Olimpiyat Stadı’nda, geçtiğimiz yıllarda daha çok açıkhava konserleri düzenleniyordu. Bu bağlamda, Robbie Williams, Bon Jovi, AC/DC, U2 ve Depeche Mode gibi solist ve gruplar son yıllarda burada sahne aldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Haziran 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.