enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Multi Türkiye’den Dünya Down Sendromu Günü’nde anlamlı proje

Multi Türkiye’den Dünya Down Sendromu Günü’nde anlamlı proje
25.03.2024
A+
A-

* Multi Türkiye, Dünya Down Sendromu Günü’nde Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliğiyle anlamlı bir projeye imza atıyor.

* “Fazlasıyla” mottosuyla, Multi Türkiye’nin 11 ilde yer alan 13 alışveriş merkezinde eş zamanlı olarak hayata geçirilecek proje, Down sendromlu bireylerin sosyal hayata katılması ve istihdamına yönelik farkındalığı artırmayı hedefliyor. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Multi Türkiye Genel Müdürü Ertuğrul Acar, “Down sendromlu bireylerin istihdama ve sosyal yaşama katılımına destek vermenin önemli bir toplumsal sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Multi Türkiye olarak her bireyin eşit haklara ve fırsatlara sahip olmasını savunuyor, kapsayıcı bir toplum için çalışmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

MULTİ Türkiye, Dünya Down Sendromu Günü’nde çok anlamlı bir projeye daha imza atıyor. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen “Fazlasıyla” isimli iletişim projesiyle, Down sendromlu bireyler ve dezavantajlı gruplar için Mart ayının tamamında alışveriş merkezlerinde sosyal fayda yaratılması hedefleniyor. Proje kapsamında Down sendromlu bireylerin kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlamak, toplumda farkındalık yaratmak ve sosyal yaşamın Down sendromlu bireylerde yaratacağı değişime dikkat çekmek için çekimleri alışveriş merkezinde yapılan iletişim filmleriyle, Multi Türkiye portföyündeki tüm alışveriş merkezlerinin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılarak milyonlarca kişinin bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

“Çeşitlilik ve kapsayıcılık politikamız gereği sorumluluklarımızın farkındayız”

Multi Türkiye Genel Müdürü Ertuğrul Acar, projeyle Down sendromu konusunda farkındalığa yönelik önemli bir adım atılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Down sendromlu bireylerin sosyal yaşama katılımını desteklemek, Multi olarak üzerimize düşen önemli bir toplumsal sorumluluktur. Çeşitlilik ve kapsayıcılık politikamız, herkes için eşit fırsatlar sağlama vizyonuyla şekillenmiştir. Ayrımcılığa karşı aktif bir duruş sergileyerek, farkındalık yaratmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Kurumsal sosyal sorumluluk raporumuzda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri doğrultusunda attığımız adımları somut olarak taahhüt ediyoruz. Down sendromu ve bu konudaki farkındalığın artırılması hususunda önemli çalışmalara imza atan ZİÇEV ve Türkiye Down Sendromu Derneği ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği de bizlere heyecan ve mutluluk vermiştir. “Fazlasıyla” mottosuyla hayata geçirdiğimiz, Grafis-DDB’nin hazırlık sürecinde destek verdiği projede emeği geçen tüm paydaşlara ve değerli ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu birliktelikle, daha kapsayıcı bir geleceğe katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.”

Proje, Multi Türkiye’nin yönetimindeki İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Kayseri, Denizli, Aydın, Kapadokya, Erzurum, Gaziantep ve Manisa’da yer alan 13 alışveriş merkezinde eş zamanlı olarak hayata geçecek.

Down sendromlu bireylerin istihdamı destekleniyor

Proje kapsamında Multi Türkiye alışveriş merkezlerinde, ZİÇEV ve Türkiye Down Sendromu Derneği gönüllüleri, Down sendromlu bireyler ve aileleri bir araya gelerek on binlerce kişiyi Down sendromu ve Down sendromlu bireylere yönelik projeleriyle ilgili doğru şekilde bilgilendirme fırsatı yakalayacak.

Down sendromlu bireylere koçluk vererek iş arama ve çalışma hayatlarının devamlılığının sağlanması süreçlerinde destek sağlayan Türkiye Down Sendromu Derneği, Multi Türkiye’nin hayata geçirdiği bu proje ile istihdam alanında yürüttüğü çalışmaları geniş kitlelere aktarabilecek, Down sendromlu bireylerin istihdamına yönelik önemli mesajlarını da alışveriş merkezleri bünyesindeki lider firmalara ulaştırabilecek.

Down sendromlu bireyleri toplumsal hayata ve iş hayatına etkin şekilde dahil etmek, onları daha görünür kılarak bu konuda farkındalık yaratmak için gerçekleşecek proje kapsamında Down sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunun da altı çizilmiş oluyor.

Multi Türkiye, Down sendromlu bireylerin vazgeçilmez hakları için mücadele eden ZİÇEV ve Türkiye Down Sendromu Derneği’ni destekliyor, “Bir aradaysak hayat fazlasıyla güzel” diyerek eşitlik ve farkındalık çağrısında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.