enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Muhalefet Yıllar Sonra Venezuela’da Seçime Katılıyor

Muhalefet Yıllar Sonra Venezuela’da Seçime Katılıyor
22.11.2021
A+
A-

KARAKAS-TÜHA HABER / Venezuelalılar bölgesel ve yerel seçimler için sandık başında. Böylece ülkede muhalefet dört yılın ardından ilk kez Başkan Nicolas Maduro rejimine karşı sandıkta rekabet edecek.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre,Uzun süredir devam eden resesyon ve hiperenflasyonla mücadele eden Güney Amerika ülkesindeki seçimlerde 3 bin eyalet valisi, belediye başkanları ve kent konseyleri belirlenecek.

Muhalif siyasetçiler başkanlık seçimini ve parlamento seçimlerini 2018’de ve 2020’de boykot ederek Maduro hükümetini yolsuzlukla suçlamıştı.

Muhalefet 2017’de 23 eyalet içinden kazandığı 4 eyalet valiliğini kaybederse, 2024’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir kampanya başlatacak güçlü tabandan yoksun kalacak.

Oylama beş üyesinden ikisi muhaliflerden oluşan son 17 yılın en dengeli seçim komisyonunun tarafsızlığını da test edecek.

Avrupa Birliği seçim gözlemcileri 14 bin seçim merkezinden bininde hazır bulunacak. Bu ülkede 2006’dan bu yana seçimleri izleyen ilk misyon olacak.

ABD ile diğer Batılı ülkeler tarafından desteklenen muhalif lider Juan Guaido Cuma akşamı destekçilerine sandığa giderek oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre Venezuela’nın 2021 sonunda yıllık enflasyon oranı yüzde 2 bin 700 olacak. Bu oranla Venezuela, en yüksek enflasyona sahip ülkeler sıralamasında bu yıl da birinci sırada yer alıyor. Venezuela’daki enflasyon oranının, listede yüzde 115’le ikinci sırada yer alan Sudan’ın 23 katından fazla. Uzmanlar Venezuela ekonomisinin son 8 yılda en az yüzde 80 küçüldüğünü kaydediyor.

EK Kaynaklar *Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.