enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MSB: Suriye’nin egemenliğine yönelik tehditlere müsaade etmeyeceğiz

MSB: Suriye’nin egemenliğine yönelik tehditlere müsaade etmeyeceğiz
13.12.2024
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’de terörist gruplara müsaade edilmeyeceğini vurgulayarak, “Terörist unsurların bölgedeki belirsizlikten faydalanarak Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almasına müsaade etmeyeceğimiz” ifadelerini kullandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında Suriye’deki gelişmelere ilişkin değerlendirme yapıldı.

Açıklamada, Suriye’de terörist gruplara müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Bölgedeki tüm meşru aktörlerin dikkatli ve sorumlu bir biçimde hareket etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Terörist unsurların bölgedeki belirsizlikten faydalanarak Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almasına müsaade etmeyeceğimizi, terör örgütleri ile mücadele konusunda tutumumuzun net kararlılığımızın tam olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” denildi.

“İsrail uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ediyor”

İsrail’in Suriye topraklarındaki işgaline ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı açıklamada, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, “İsrail şimdi de 1974 yılında imzalanan Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşmasını ihlal ederek İsrail-Suriye arasındaki ayrıştırma bölgesine girmekte ve Suriye topraklarını işgal etmektedir. Suriye’de barış ve güven için yeni bir fırsat doğmuşken, istikrarı bozucu, gerginliği artırıcı ve sivil halkı endişeye sürükleyen aynı zamanda terör gruplarının işine yarayacak bu işgali şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Suriye’de istikrarın tesis edilmesine engel teşkil edecek saldırıların, İsrail de dahil olmak üzere tüm bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun yararına olmayacağının altı çizildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.