enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MSB Akar, Kayseri’de Temel Atma Törenlerinde konuştu

MSB Akar, Kayseri’de Temel Atma Törenlerinde konuştu
23.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile katıldığı “Anafartalar – Şehir Hastanesi – YHT Garı Tramvay Hattı Temel Atma Töreni”inde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin uluslararası alanda artık bir özne haline geldiğini belirtti.

Sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda tüm dost ve kardeş ülkelerin de hak ve menfaatlerini korumak için faaliyetlerini sürdürdüklerini bildiren Bakan Akar, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon araştırma çalışmalarına da değindi.

Türkiye’nin bölgede tamamen bilimsel ve teknik bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Bakan Akar, “Bu yaptıklarımızı bir gerilim, bir kışkırtma sebebi saymak, hiçbir şekilde gerçekle alakası olmayan  iddialar, beyhude gayretlerdir. Maalesef komşularımız bu konuda bizim yaptığımız çalışmaları saptırmakta, yanlış bir noktaya getirmekte ve bizi bir şekilde ‘hak ve hukuku ihlal’ ile suçlamaktadır. Bu kesinlikle gerçeklerle bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu durumun herkes tarafından iyi anlaşılmasının önemli olduğunu söyleyen Bakan Akar, “Biz diyalogdan, görüşmelerden, sorunların siyasi çözümünden yanayız” diye konuştu.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini 2004’den beri BM’ye deklare ettiği alanlarda sürdürdüğünü, buralarda daha önce de çalışmalar yapıldığını hatırlatan Bakan Akar, şunları kaydetti.

“Şimdi o çalışmaları tekrarlıyoruz. Yapılan bu çalışmaları bir suç gibi, bir hak ihlali gibi görmek gerçekten son derece yanlıştır, iyi komşuluk ilişkileri ile bağdaşmaz. Bunun görülmesi, anlaşılması lazım. Biz kimseyi tahrik etmiyor, hiçbir şekilde gerilime sebep olmak istemiyoruz. Biz her zaman iyi komşuluk ilişkilerinden, diyalogdan yanayız. Bununla alakalı da zaten bütün yetkili Bakanlık ve kurumlar temaslarını sürdürüyorlar. Bu çalışmaların siyasal yollarla çözülmesini canı gönülden istiyoruz. Her zaman her yerde ister Yunanistan’da ister Türkiye’de ister başka bir yerde diyaloğa, görüşmeye hazır olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım. Bizim hak ve hukukumuz doğrultusunda yaptığımız bu çalışmaları da kimse tahrik olarak ele almamalıdır, tahrik olarak kullanmamalıdır. Bizim yaptığımız teknik ve bilimsel çalışma istismar edilmemelidir. Bunun yanı sıra Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de hak ve hukukumuzu da korumakta kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım.”

KAYSERİ’NİN ULAŞIM AĞINI DAHA DA GELİŞTİRECEK

Biraz önce havalimanı yeni terminal binasının temel atma törenine katıldıklarını, şimdi ise tramvay hattının temelini atacaklarını da ifade eden Bakan Akar, projelerin tamamlanmasıyla Kayseri’nin ulaşım ağının daha da gelişeceğini belirtti.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarını ileten Bakan Akar, Kayseri’ye hızlı trenin gelmesinin önemine de değindi.

Bakan Akar, Koronavirüs salgını ile ilgili mücadele kapmasında “temizlik, mesafe, maske” kuralı kapsamında önlemlerin alınmasının gerekliliğini de ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.