enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MSB Akar, Kayseri’de Temel Atma Törenlerinde konuştu

MSB Akar, Kayseri’de Temel Atma Törenlerinde konuştu
23.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile katıldığı “Anafartalar – Şehir Hastanesi – YHT Garı Tramvay Hattı Temel Atma Töreni”inde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin uluslararası alanda artık bir özne haline geldiğini belirtti.

Sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda tüm dost ve kardeş ülkelerin de hak ve menfaatlerini korumak için faaliyetlerini sürdürdüklerini bildiren Bakan Akar, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon araştırma çalışmalarına da değindi.

Türkiye’nin bölgede tamamen bilimsel ve teknik bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Bakan Akar, “Bu yaptıklarımızı bir gerilim, bir kışkırtma sebebi saymak, hiçbir şekilde gerçekle alakası olmayan  iddialar, beyhude gayretlerdir. Maalesef komşularımız bu konuda bizim yaptığımız çalışmaları saptırmakta, yanlış bir noktaya getirmekte ve bizi bir şekilde ‘hak ve hukuku ihlal’ ile suçlamaktadır. Bu kesinlikle gerçeklerle bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu durumun herkes tarafından iyi anlaşılmasının önemli olduğunu söyleyen Bakan Akar, “Biz diyalogdan, görüşmelerden, sorunların siyasi çözümünden yanayız” diye konuştu.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini 2004’den beri BM’ye deklare ettiği alanlarda sürdürdüğünü, buralarda daha önce de çalışmalar yapıldığını hatırlatan Bakan Akar, şunları kaydetti.

“Şimdi o çalışmaları tekrarlıyoruz. Yapılan bu çalışmaları bir suç gibi, bir hak ihlali gibi görmek gerçekten son derece yanlıştır, iyi komşuluk ilişkileri ile bağdaşmaz. Bunun görülmesi, anlaşılması lazım. Biz kimseyi tahrik etmiyor, hiçbir şekilde gerilime sebep olmak istemiyoruz. Biz her zaman iyi komşuluk ilişkilerinden, diyalogdan yanayız. Bununla alakalı da zaten bütün yetkili Bakanlık ve kurumlar temaslarını sürdürüyorlar. Bu çalışmaların siyasal yollarla çözülmesini canı gönülden istiyoruz. Her zaman her yerde ister Yunanistan’da ister Türkiye’de ister başka bir yerde diyaloğa, görüşmeye hazır olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım. Bizim hak ve hukukumuz doğrultusunda yaptığımız bu çalışmaları da kimse tahrik olarak ele almamalıdır, tahrik olarak kullanmamalıdır. Bizim yaptığımız teknik ve bilimsel çalışma istismar edilmemelidir. Bunun yanı sıra Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de hak ve hukukumuzu da korumakta kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım.”

KAYSERİ’NİN ULAŞIM AĞINI DAHA DA GELİŞTİRECEK

Biraz önce havalimanı yeni terminal binasının temel atma törenine katıldıklarını, şimdi ise tramvay hattının temelini atacaklarını da ifade eden Bakan Akar, projelerin tamamlanmasıyla Kayseri’nin ulaşım ağının daha da gelişeceğini belirtti.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarını ileten Bakan Akar, Kayseri’ye hızlı trenin gelmesinin önemine de değindi.

Bakan Akar, Koronavirüs salgını ile ilgili mücadele kapmasında “temizlik, mesafe, maske” kuralı kapsamında önlemlerin alınmasının gerekliliğini de ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.