enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“mRNA aşısı anne sütüyle bebeğe geçmiyor”

“mRNA aşısı anne sütüyle bebeğe geçmiyor”
07.08.2023
A+
A-

* ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre mRNA aşıları (BioNTech ve Moderna) anne sütü üzerinden bebeklere taşınmıyor.

* Emziren annelerin aşı olması önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre emziren annelerin Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitaşılanması halinde mRNA Aşıları (BioNTech/Pfizer ve Moderna) anne sütü üzerinden bebeklere taşınmıyor.

University of California, San Franciso tarafından yapılan araştırmaya göre aşı olan annelerin bebeklerini emzirmesine engel olan bir durum bulunmuyor.

Araştırma Stephanie Gaw liderliğindeki bir ekip tarafından yapıldı ve Jama Pediatrics adlı tıp dergisinde yayınlandı. Yedi aşılanmış anneden alınan anne sütü örnekleri üzerinde aşıdaki mRNA’ya rastlanmadı.

Araştırmaya katılan kadınlardan beşi BioNTech/Pfizer ile ikisi de Moderna ile aşılandı. Aşılamadan önce ve aşılamadan 4 ila 48 saat sonra kadınlardan anne sütü örnekleri alındı.

Araştırma raporuna göre sonuçlar mRNA aşısının sütten kesilmemiş bebeklere taşınmadığını ortaya koydu. Ancak araştırmanın sınırlı sayıda kişi üzerinde yapıldığı da ifade edildi.

mRNA aşıları genetik yapımızı değiştirebilir mi?

Mesajcı ribonükleik asit (mRNA) temelinde geliştirilen korona aşılarında virüsün özelliklerine uygun bir yapı planı bulunuyor.

Almanya’da tıp cemiyetleri Mayıs ayında emziren annelerin de öncelikli olarak aşılanması gerektiği yönünde görüş bildirmişti. Aşılama sonucunda oluşan antikorların anne sütü üzerinden yenidoğanlara taşınacağı ve böylece emziren bebeklerin de korunacağı belirtilmişti.

Alman Daimî Aşı Komisyonu (Stiko) Müdürü Dr. Thomas Mertens de kısa süre önce yaptığı bir açıklamada emziren kadınların aşılanmaları halinde bir sorun yaşamayacaklarını söyledi. Mertens “Bunu çok net bir biçimde söylemek gerekiyor sanıyorum, emziren kadın aşı olabilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.