enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:07 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:43 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
09:09 Türkiye’nin yerli otomobil markası Togg, kasım ayında elektrikli otomobil satışlarında liderliği elde etti…
06:28 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
00:58 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:53 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:46 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:45 “Kefeni cebinde” madenciler 4 Aralık’ta neyi hatırlıyor?
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:43 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:28 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:19  İrlanda’nın medya otoritesinden TikTok ve LinkedIn’e soruşturma…
00:13 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:12 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
00:06 AB’nin en üst düzey generali: Avrupa’nın drone stratejisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var…
22:13 Elektronik müzik dünyasının yeni yükselen ikilisi Mass Cust…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Moskova ile Ankara’dan Bakü ve Erivan’a çağrı

Moskova ile Ankara’dan Bakü ve Erivan’a çağrı
24.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya ve Türkiye, Güney Kafkaslar’daki gerginliğe çözüm bulunması için Bakü ile Erivan’a çağrıda bulundu. Telefonla görüşen Lavrov ve Çavuşoğlu bu konuda işbirliği yapma kararı aldı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,Rusya ile Türkiye, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara barışçıl bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, telefonla görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kafkasya’daki durumun kötüleşmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Lavrov ve Çavuşoğlu’nun bir süredir çatışma halinde olan Azerbaycan ile Ermenistan’a barışçıl bir çözüm bulunması için çağrıda bulunduğunun aktarıldığı açıklamada, bölgeyi istikrara kavuşturmak için Türkiye ile Rusya’nın birlikte çalışmayı kabul ettiği de belirtildi.

Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göreyse, Lavrov ile Çavuşoğlu telefonda “turizm ve Libya ile Azerbaycan’a yönelik Ermeni saldırısı” konularını da görüştü.

İki ülke sınırında bulunan Tovuz bölgesinde çatışmalar 12 Temmuz günü başladı. Her iki ülke de birbirlerine sivil yerleşim bölgelerini vurma ve gerginliği tırmandırma suçlaması yöneltiyor. Çatışmalar sonucunda çoğunluğu Azeri olmak üzere ve aralarında sivillerin de olduğu yaklaşık 20 kişi hayatını kaybetti. İki ülke arasında 2016 yılından bu yana ilk kez şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar başladıktan kısa bir süre sonra açıklama yapan Rusya, taraflara itidal çağrısı yapmış ve Minsk Grubu Eş Başkanı Rusya’nın arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu vurgulamıştı. Bu grup, 1992 yılında Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa yönelik barışçıl bir çözümü teşvik etmek için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından kurulmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.