enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mızraklı ‘QAnon Şamanı’, Trump aleyhinde ifade vermek istiyor: ‘Bize ihanet etti’

Mızraklı ‘QAnon Şamanı’, Trump aleyhinde ifade vermek istiyor: ‘Bize ihanet etti’
30.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD’de mızrağı, kürk şapkası, boyalı yüzü ve boynuzlarıyla 6 Ocak’taki Kongre baskınının sembolü haline gelen ve kendisini “QAnon Şamanı” olarak tanımlayan Jacob Chansley, azil davasında eski ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde ifade vermek istediğini söyledi.

Kongre baskını sonrasında kamu düzenini bozma ve mülke zarar verme suçlamasıyla gözaltına alınan Chansley, Trump’ın Kongre baskınında gözaltına alınanlar için af çıkarmamasına tepki göstererek “ihanete uğradıklarını” savundu.

Teksaslı bir emlakçı olan ve özel uçağıyla saldırı günü Washington DC’ye gelen Chansley, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada baskına ‘korkunç derecede sevdiği” Trump’ın çağrısıyla katıldığını belirterek, “Başkanımın çağrısına uydum. Bizden yapmamızı istediği şeyi yaptım. Tüm vatanseverlerin orada olmasını o istedi” dedi.

Senato’daki azil davası 8 Şubat’ta başlayacak

Doanld Trump’ın azil davası 8 Şubat’ta başlayacak. Trump, Senato’da görülecek davada beş kişininin yaşamını yitirdiği Kongre baskınından önceki konuşmasıyla “destekçilerine isyana teşvik” suçlamasıyla yargılanacak.

Dava sonunda yapılacak oylamada Trump’ın suçlu bulunması için 100 üyeli senatoda üçte iki çoğunluk gerekiyor.

100 üyeli Senato’da Cumhuriyetçiler ile Demokratlar ve onlara destek veren bağımsız senatörlerin sayısı eşit. Fakat 50-50’lik eşitlik halinde karar belirleyici oyu kullanma hakkı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’te olduğu için, Demokratlar çoğunlukta sayılıyor.

Senato’nun yargı sürecini Trump’ın 2024’teki başkanlık seçimlerinde aday olmasını engellemek için kullanabileceği belirtiliyor.

Donald Trump ve Melania Trump

‘Trump pedofillere karşı mücadele ediyor’

QAnon, Trump’ın “Şeytana tapan pedofil bir elite karşı mücadele yürüttüğünü” savunan ve hiçbir temele dayanmayan bir komplo teorisi.

Kongre baskını sırasında Amerikan Federal Soruşturma Bürosu tarafından teşhis edilen 400 zanlının 135’i yakalanmıştı.

Savcılığa göre gözaltına alınan kişilerden bazıları “Trump’ın emirlerini yerine getirmek için” baskına katıldıklarını söylüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ocak  2021] 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.