enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:05 Petrol Ofisi Grubu’nun yeni marka yüzü Kenan Doğulu oldu
00:54 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:52 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:47 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:54 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:44 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:10 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:14 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:30 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milliyetçi Hareket Partisi, “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” kapsamında sahaya inmeye hazırlanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi, “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” kapsamında sahaya inmeye hazırlanıyor.
28.06.2025
A+
A-

* Milliyetçi Hareket Partisi’nin, “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” kapsamında ‘Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik’ temasıyla yapılacak toplantılar 9 Ağustos’ta Erzurum’da başlayacak.

TÜHA/TÜRKUAZ İnternational News Agency

Semih Yalçın: MHP Genel Başkan Yardımcısı 'Üç Hilal'in tek başına iktidarı  artık bir zorunluluktur' paylaşımının ardından 'Cumhur İttifakı dimdik  ayaktadır' dedi - BBC News Türkçe

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın

ANKARA, 28 HAZİRAN 2025 – MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, partileri tarafından “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları-Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik” teması altında bölgesel toplantılar düzenlenmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Yalçın, “Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik” temasıyla düzenleyecekleri “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları”na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından geçen yıl ekim ayında atılan “Terörsüz Türkiye” adımının, kamu vicdanında makes bulduğunu ve bütün toplum kesimleriyle muhtelif siyasi çevrelerden olumlu tepkiler aldığını bildirdi.

Bu durumun partisinin uyguladığı siyasetinin hem zamanlamasının isabetini hem de attığı adımın yerindeliğini ortaya koyduğunu belirten Yalçın, “Kırk yılı aşkın sürede milletimize büyük zararlar veren, Türkiye’ye büyük bedeller ödeten terörün artık bitirilmesi, şehitlere ve gazilere yenilerinin eklenmesine artık bir son verilmesi, yeni bedeller ödenmemesi yolundaki toplumsal beklenti, terör belasının gündemden kalkmasının zamanının geldiğine dair Sayın Genel Başkanımızın harika tespiti ile örtüşmüştür.” ifadelerini kullandı.

Türk milliyetçiliği ülküsünün öteden beri ilerlemeci, modernist ve çözüm odaklı bir siyaset felsefesine dayandığını vurgulayan Yalçın, “Türk milliyetçiliğinin yaslandığı siyasi ve kültürel birikim, MHP’nin kurulduğu yıldan itibaren verdiği mücadelenin getirilerinden ibaret değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, MHP’nin, binlerce yıllık sağlam bir toplum yapısından, zengin bir devlet ve yönetim anlayışını yansıtan dünyaya nizam verme ülküsünden ve milletinin eseri olan devasa bir tarihsel kaynaktan beslendiğini belirtti.

“MHP, milletimizin mayasında mevcut varlık bilincinin ta kendisidir” ifadelerini kullanan Yalçın, siyasi hayati boyunca partisine dominant rollerin ve büyük mesuliyetlerin düştüğünü bildirdi.

İlk toplantı 9 Ağustos’ta

MHP ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in, tarihi işlevi icabı, kamu vicdanındaki iktidarını ve siyaset sahnesindeki başat rolünü sürdürmek durumunda olduğuna işaret eden Yalçın, “Bu bir bakıma milletimizin bekasının, devletimizin varlığının gereğidir. Bu itibarla, Sayın Genel Başkanımızın talimatları istikametinde, partimizce ‘Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları-Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik’ teması altında bölgesel toplantılar düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Partisinin, toplumsal uzlaşı ve milli birlikle kalıcı barış, huzur ve refahı hedeflediğini vurgulayan Yalçın, “Terörsüz Türkiye” hedefinin toplumun tüm fertlerinin bu sürece sahip çıkmasıyla ve devlet-millet dayanışmasıyla gerçekleşeceğini belirtti.

Buluşmaların “Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik” temasıyla 9 bölgede 81 ili kapsayacak şekilde düzenleyeceğini belirten Yalçın, şu bilgileri verdi:

“9 Ağustos Cumartesi günü Erzurum ilimizin ev sahipliğinde, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Tunceli. 16 Ağustos Cumartesi günü İstanbul ilimizin ev sahipliğinde, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Zonguldak. 23 Ağustos Cumartesi günü Tokat ilimizin ev sahipliğinde, Amasya, Erzincan, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas ve Yozgat. 6 Eylül Cumartesi günü Van ilimizin ev sahipliğinde; Ağrı, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Siirt ve Şırnak. 13 Eylül Cumartesi günü Eskişehir ilimizin ev sahipliğinde; Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Konya, Kütahya ve Yalova. 20 Eylül Cumartesi günü Ankara ilimizin ev sahipliğinde; Aksaray, Bartın, Çankırı, Çorum, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Kırşehir. 20 Eylül Cumartesi günü Denizli ilimizin ev sahipliğinde; Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak. 27 Eylül Cumartesi günü Adana ilimizin ev sahipliğinde, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Mersin, Nevşehir ve Niğde. 27 Eylül Cumartesi günü Gaziantep ilimizin ev sahipliğinde, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa.”

Yalçın, partinin, “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları”nda Divan üyeleri, MYK ve MDK üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe teşkilatlarının görev alacağını da bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.