enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
17:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
02:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
02:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
02:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
02:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
01:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Görevini Başarıyla Tamamlayan 3’üncü Kolordu Komutanlığına Kutlama Ziyaretinde Bulundu

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Görevini Başarıyla Tamamlayan 3’üncü Kolordu Komutanlığına Kutlama Ziyaretinde Bulundu
15.01.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Millî Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile NATO Hızlı İntikal Edebilir Kolordu-Türkiye (NRDC-T) görevini 2021’de başarıyla yerine getiren 3’üncü Kolordu Komutanlığına bir kutlama ziyaretinde bulundu.

Komutanlığa gelişinde Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün tarafından karşılanan Bakan Akar, Onur Kıtasını selamladı.

NRDC-T’nin çalışmalarına ilişkin brifing alan talimatlar veren Bakan Akar, aralarında yabancı subayların da bulunduğu personele hitap etti.

Bakan Akar: NATOnun her zamankinden aktif ve canlı olduğuna inanıyoruz

İngilizce yaptığı konuşmasına, “Bugün burada sizlere, 2021 yılı NATO Mukabele Kuvveti Kara Unsur Komutanlığı görevi ile Yüksek Hazırlıklı Müşterek Görev Kuvveti görevlerinin liderliğinin devri sonrasında hitap etmekten dolayı mutluluk duyuyorum.” ifadesiyle başlayan Bakan Akar, kendisinin de 2009-2011 yıllarında NRDC-T’nin komutanlığını yaptığını belirtti.

Bakan Akar: NATO'nun her zamankinden aktif ve canlı olduğuna inanıyoruz

Bu üstün nitelikteki karargâhı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Akar, başarıyla tamamlanan görevin dost, müttefik ülke birliklerine teslim edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“NRF LCC ve VJTF görevlerinin başarılı planlama ve icrası dolayısıyla hepinizi tebrik ediyorum. Bildiğiniz üzere, NATO 2’nci Dünya Savaşı’ndan beri Avrupa güvenliğinin temel direğidir. Bu yıl Türkiye’nin NATO’ya katılımının 70’inci yıl dönümü. NATO’nun değerlerini ve sorumluluklarını paylaşan Türkiye, 1952 yılından bu yana kendisine tevdi edilen tüm görev ve misyonları başarıyla yerine getirmektedir. Tarihin en başarılı savunma ittifakı olarak NATO’nun her zamankinden daha aktif ve canlı olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, NRF LCC ve VJTF gibi kuvvetler, NATO’nun askerî yapısının ve genel caydırıcılık ve savunma duruşunun temel yapı taşlarıdır.”
  
BEKLEYEN YENİ SINAMALAR

Steadfast Defender-21 Tatbikatı kapsamında Romanya’ya intikali lojistik ve askerî hareketlilik açısından “etkileyici bir başarı” olarak nitelendiren Bakan Akar, “Bu tatbikatın hemen ardından, 66’ncı Tugay, 11 müttefik ülke ile Saber Guardian Tatbikatı’na da başarıyla katılmıştır. Anılan tatbikatlar, intikal edebilirliğimiz ile birlikte çalışabilirliğimizi artırmakta, dayanışmamıza katkı sağlamakta ve harp etme kabiliyetlerimizi geliştirmektedir.” diye konuştu.

Bakan Akar: NATO'nun her zamankinden aktif ve canlı olduğuna inanıyoruz

Millî Savunma Bakanı Akar, geride kalan seneyi “zor bir yıl” olarak nitelendirerek şunları kaydetti:

“Bu zorluklardan bir tanesi, yüzyılda bir karşılaşılan ve tüm dünyayı etkileyen etkisi de hâlâ devam eden salgındır. Diğer tehdit ise çok hızlı değişen güvenlik ortamıdır. Afganistan’daki misyonumuz geçen yıl sona ererken, Ukrayna civarında yeni riskler ortaya çıkmıştır. Yine de görevinizi etkin bir biçimde yerine getirirken profesyonelliğinizi ve göreve adanmışlığınızı sergilediniz. Sergilemiş olduğunuz sağlam hazırlık ve çeviklik, NATO’nun caydırıcılık yeteneğini göstermiştir. Ayrıca, çok uluslu bir ittifak kuvveti olarak, Avrupa-Atlantik bölgesinin savunmasında temel unsur olan politik birlik ve dayanışmayı gösterdiniz. Kazandığımız derin uzmanlığı muhafaza etmeli ve gelecek görevlerde kullanmalıyız. Bu yılki 66’ncı Tugayın Öncü Müteakip Kuvvetler rolü ve NRDC-T’nin 2023 yılına ait Muharip Kolordu görevi, sizi bekleyen yeni sınamalardır. Bu görevler, NATO’nun caydırıcılık ve savunma duruşu için son derece önemlidir.”

Bakan Akar, sözlerinin sonunda personele başarı ve iyi yıllar dileklerini iletti.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.