enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:45 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:37 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:34 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:04 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:39 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Parklar Bayramda Ziyaretçilerin Gözdesi Oldu

Milli Parklar Bayramda Ziyaretçilerin Gözdesi Oldu
10.08.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün koruması altındaki milli parklar ve tabiat parkları, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde 2 milyon 14 bin kişiyi ağırladı.

Bayram tatilinde kimi vatandaşlar denize kıyı kentlere ve bölgelere giderken, kimileri de tercihini şehir merkezlerine kıyasla daha serin olan milli parklar ve tabiat parklarından yana kullandı.

Vatandaşların bu seneki tercihlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını da etkili oldu. Kapalı alanlarda oluşabilecek hastalık riskine karşı vatandaşlar milli parklar gibi açık ören yerlerini tercih etti.

DKMP Genel Müdürlüğünün tedbirleriyle hayata geçirilen altyapı çalışmaları, bu alanlardaki ziyaretçi sayısının yıllar içinde artması sağlandı.

Geçen yıl 8 gün tatil ilan edilen Kurban Bayramı ile 9 gün tatil edilen Ramazan Bayramı’nda 4 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlayan milli parklar ve tabiat parklarını, bu yılki 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde 2 milyon 14 bin 402 kişi gezdi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında DKMP yetkilileri bayram tatili boyunca ziyaret edilen alanlarda özellikle sosyal mesafenin korunmasına özen gösterdi. Bu konuda ülke genelinde yetkililer tarafından gerekli kontroller de yapıldı.

MARMARİS MİLLİ PARKI ZİRVEDE

Bayramda en fazla ziyaret edilen park alanı 195 bin kişiyle Muğla’daki Marmaris Milli Parkı oldu. Kocaeli’de yer alan Ormanya Tabiat Parkı 193 bin 262, Balıkesir’deki Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 140 bin 500 ziyaretçiyle ön plana çıktı.

Söz konusu alanları, 98 bin 778 kişiyle Aydın’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı, 78 bin 494 kişiyle Malatya’daki Turgut Özal Tabiat Parkı, 75 bin 399 kişiyle İstanbul’daki Belgrad Ormanı Tabiat Parkları, 61 bin 160 kişiyle Tunceli’deki Munzur Vadisi Milli Parkı izledi.

Türkiye, 44 milli park ve 247 tabiat parkına ev sahipliği yaparken, 30 tabiatı koruma alanı ve 116 tabiat anıtı ziyaretçileri ağırlıyor.

Ziyaretçi sayısının artmasında DKMP Genel Müdürlüğünün koruma altındaki alanlara yaptırdığı günübirlik ve daha fazla süreli hizmet veren konaklama tesisleri ile sosyal donatı alanları önemli rol oynadı.

Gelişen teknoloji ve artan cep telefonu kullanımıyla milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı gibi noktaların ziyaretçi sayısının yükselmesinde “Milli Parklar Mobil Uygulaması”nın da payı bulunuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.