enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
00:04 ABD’nin Venezüela’ya saldırısını bir de benden okuyunuz…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu tutuklandı

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu tutuklandı
02.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İnsan hakları savunucusu, eski HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tutuklandı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, Oğlu Salih Gergerlioğlu, güvenlik güçlerinin babasını tutuklamaya geldiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Gergerlioğlu, bir sonraki iletisinde, babasının ayakkabılarını giymesine müsade edilmediğini belirterek, “Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar” ifadelerini kullandı.

Salih Gergerlioğlu, daha sonra babasına ait kıyafet çantası ve ayakkabılarının fotoğrafını, “Zorbalığın fotoğrafı” ifadesiyle paylaştı.

Twitter/ Salih Gergerlioğlu
Ömer Faruk Gergerlioğlu tutuklandıTwitter/ Salih Gergerlioğlu

Gergerlioğlu’nun Ankara’daki evine giden Terörle Mücadele Şube ekipleri, gözaltı işlemini gerçekleştirdi.

Gergerlioğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, kapısında kendisini tutuklamak üzere gelen polisler beklerken, cezaevine gitmeden önce son sözlerini ARTI TV’den Ezo Özer’e bağlanarak canlı yayında paylaştı. Direnmeye devam edeceğini söyleyen Gergerlioğlu, “Kapıda şu anda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şu an bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmam da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada bir haberi paylaştığı için 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Gergerlioğlu’nun milletvekilliği 17 Mart’ta düşürüldü.

Gergerlioğlu karara tepki olarak HDP’nin Meclis’teki grup odasında “Adalet Nöbeti” adı altında protesto eylemi düzenlerken 21 Mart’ta gözaltına alınmış ve TBMM’den çıkartılmıştı.

Emniyetteki İfadesinin ardından serbest bırakılan Gergerlioğlu Adalet Nöbeti eylemine HDP binasında devam ediyordu.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu, TBMM Başkanlığı’nın alanına girdiğini belirterek, yetkisizlik nedeniyle oy birliğiyle reddetmişti.

Mahkeme, Gergerlioğlu’nun bireysel olarak yaptığı başvuruyu ise ayrıca değerlendirilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.