enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Midilli’deki sığınmacı kampında durum korkunç”

“Midilli’deki sığınmacı kampında durum korkunç”
20.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Midilli Adası’ndaki Kara Tepe Sığınmacı Kampı’nda koşulların “korkunç” olduğunu belirtti. Bakan, kampta bebeklerin fareler tarafından ısırıldığını dile getirdi. 

Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Yunanistan’daki sığınmacı kamplarında durumun kötüleşmeye devam ettiğini belirtti. Passauer Neue Presse gazetesine röportaj veren Bakan Müller, Midilli Adası’ndaki Moria Kampı’nın, çıkan bir yangının ardından tamamen kullanılamaz hale gelmesinden sonra, yeni kampta koşulların iyileşmediğini ifade etti. “Herkes, yangının ardından korkunç vaziyetin düzeleceğini düşünüyordu ancak hakikat ne yazık ki öyle değil” diyen Müller, “Yeni kurulan Kara Tepe Kampı’nın da daha iyi olmadığı açıkça ortada. Hatta aksine, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, burada fareler, ıslak çadırlar içinde kalan bebekleri ısırdığı için tetanoz aşısı yapmak zorunda kaldı” ifadesini kullandı.

Kara Tepe Sığınmacı Kampı Kara Tepe Sığınmacı Kampı

“Bunlar, Avrupa’nın ortasında feci durumlar” söyleminde bulunan Gerd Müller, sığınmacılar için kış mevsiminin en sert haftalarının da kapıda olduğunu belirtti. Özellikle, sığınmacı ve mülteci kamplarında dünyaya gelen çocuklar için koşulların çok kötü olduğunu vurgulayan Müller, 2018 yılında Moria Kampı’na yaptığı ziyaret ile ilgili olarak, “Kaçış esnasında tecavüze uğrayan ve her türlü hijyen ve tıbbi destekten mahrum bir halde yere oturmuş doğum yapmayı bekleyen Afrikalı kadınlarla görüştüm. Hiçbir hayat böyle başlamamalı” dedi.

“Sorunlar yerinde çözülmeli”

Bakan Müller, sorunların çözümü için sığınmacıların geldiği ülkelerin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini savunarak, “Sığınmacıların sorunlarını kamplarda ya da Almanya’da değil, ancak olay yerinde, gelişmekte olan ülkelerde çözebiliriz” ifadesini kullandı. Avrupa Birliği (AB) sınırlarının korunmasının önemli olduğunu kaydeden Gerd Müller, diğer yandan sığınmacıların geldiği ülkelere yönelik yatırımların da gerekli olduğunu belirtti. Kalkınma Bakanı Müller, “Sığınmacılar, ancak kendi ülkelerinde onlara daha iyi bir perspektif sunulması durumunda, tehlikelerle dolu Avrupa yoluna çıkmaktan vazgeçecektir” dedi.

Midilli Adası’ndaki Moria Kampı, geçen eylül ayında tamamen yanarak yok olmuş ve bunun üzerine Ada’da, eski bir askeri eğitim bölgesi olan Kara Tepe’de, şu an 7 bin 300 kişinin yaşadığı geçici bir kamp oluşturulmuştu. Yunanistan’a ait adalarda 17 binden fazla sığınmacı yaşıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, DW, 20 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.