enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Midilli’de Mültecilere Polis Gazla Müdahale Etti

Midilli’de Mültecilere Polis Gazla Müdahale Etti
13.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bulunan Moria mülteci kampında çıkan yangın sonrası adada yeni kamp yapılmasını istemeyen mülteciler Cumartesi günü protesto düzenledi.

Çoğunluğu Afganistan ve Afrika ülkelerinden gelen yaklaşık 12.000 göçmenin kaldığı kamp geçen hafta çıkan yangında tamamen kül olmuştu.

Ellerinde “özgürlük” ve “kamp istemiyoruz” yazılı dövizlerle yürüyen mültecilerin bir bölümü adadaki ana liman yoluna ilerlemek isteyince polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Reuters haber ajansı bazı mültecilerin ellerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’e seslenen mesajlar taşıdıklarını bildirdi.

Yanan Moria kampında kapasitesinin 4 katı fazla göçmen bulunuyordu. Yangın sonrası açıkta kalan 11 bin 500 mültecinin barınması için yeni kamp kurulması için çalışmalar başlatıldı. Ancak mülteciler daha fazla bu adada kalmak değil, Avrupa’ya gitmek istedikleri için geçen haftadan beri protesto gösterileri düzenliyor.

Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı göç krizi geçici çözümlerin ötesinde kalıcı adımlar atılması konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Almanya Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz, Avrupa’yı daha fazla mülteciyi ülkelerine kabul etmeye çağırdı.

Yunan yetkililer barınma, sağlık ve temizlik koşullarının sağlanarak yeni bir insani felaketi önlemeye kararlı olduklarını açıkladı. Corona virüsü testi pozitif çıkan 35 kamp sakinin izinin kaybedildiğinden, durum henüz kontrol altında değil.

Yunanistan sağlık yetkilileri, yeni kurulacak kamp alanının girişinde herkese test yapılacağını ve sonucu pozitif çıkanlar için karantina biriminin devreye sokulacağını açıkladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Eylül 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.