enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MHP’li Özdemir: ‘Türkiye’nin çevresinde lider olduğu, bölgesel bir güç olduğu gerçeği herkesçe kabul ediliyor’

MHP’li Özdemir: ‘Türkiye’nin çevresinde lider olduğu, bölgesel bir güç olduğu gerçeği herkesçe kabul ediliyor’
13.12.2021
A+
A-

KAYSERİ-TÜHA HABER / Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Dünya Ticaret Merkezi’ndeki 4. Kayseri Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu.

İsmail Özdemir kimdir? - Yeni AkitBurada düzenlenen imza gününde Büyük Türkiye Yolunda Türk Dış Politikasının Güncel Meseleleri kitabını imzalayan İsmail Özdemir; daha sonra vatandaşlarla söyleşide bir araya geldi.

(MHP) Kayseri Milletvekili Özdemir burada yaptığı konuşmada, “5 bin yıllık devlet geleneği olan bir milletiz. 5 bin yıllık devlet geleneğimizde de yerleşik ve tüm dünyada örnek olan devlet teşkilatımız var. Ancak bu teşkilatı ayakta tutan en önemli husus, o teşkilatın bir hafızasının olması gerçeği” olduğunu söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de bu anlamda hafıza kaynaklarının başında hiç kuşku yok ki Dışişleri Bakanlığı gelir” diyen Özdemir, “Dolayısı ile küresel rekabetinde insanoğlunun var olduğu günden bu yana karşımızda bulunan bir gerçek olduğu hususunu kabul edersek, dış politikanın da ne derece büyük bir anlam ve öneme sahip olduğunu kavramış oluruz” dedi.

İsmail Özdemir, Türkiye’nin bölgesinde lider ülke olduğunun da altını çizerek, “Herhangi bir konuyu işlerken, değerlendirirken coğrafyanın hakikatleri çerçevesinde o meseleyi ele almanız lazım. 1. Dünya Savaşı’nın hemen ardından ne yazık ki imparatorluk bakiyesinden sonra ciddi toprak kayıpları yaşadık ve küresel siyasette hedefleri ve bize göre karanlık maksatları olan bazı çevreler kendi çıkarlarını gütmek gayreti ile Türk hakimiyetindeki alanlarda farklı bazı siyasetler izlediler ve bu siyasete karşılık Anadolu’da bizi bir avuç toprak içerisine itmeye çalıştılar. Ancak istiklal harbi ile Türk milleti bunu kabul etmeyeceği gerçeğini gösterdi” şeklinde konuştu.

Mevcut konjektörde başta NATO ve Avrupa Birliği olmak üzere, çoğu sayıdaki batı merkezli çoklu uluslararası yapılanmalarda çözünmeler, anlaşmazlıklar vuku bulunca Türkiye Cumhuriyeti Devleti aynı şartlarda çoklu ülkeler arası işbirliği mekanizması geliştirebileceğini ve geliştirdiğini gösteren bir potansiyel ve kuvvete sahip olduğunu gösterdiğini belirten Özdemir şunları söyledi:

“İnşallah bu çabalar önümüzdeki dönemde her çehreye fayda sağlayacak bir biçimde amacına ulaşmış olur. Milli hedeflerimiz açısında bakıldığında 2023 tarihli Türkiye’nin bölgesinde lider ülke olmasıyla alakalı ortaya konulan bir iradeyi yansıtıyor. Allaha çok şükür dost ve düşman çevreleri baz alınca Türkiye’nin çevresinde lider olduğu, bölgesel bir güç olduğu gerçeği herkesçe kabul ediliyor”.

(MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türkiye’nin izni, müdahalesi, bilgisi ve dahili olmadan Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkasya, Balkanlar Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde hiç kimsenin hiçbir şeyi yapamayacağı hususunun da artık bir  bir gerçek olduğunun altını çizdi.

İsmail Özdemir, “İnşallah bu çabalar ülkemizin dış politika vizyonu olan 2053 ve 2071 yıllarına dairde yani Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hem büyük bir güç olması hem de süper güç olması bahsiyle de maksadına ulaşır. Şu anda bizlerde Türk dış politikasının bun amaç ve vizyona uygun bir şekilde çalıştırıldığını gözlemliyoruz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.