enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 Türkiye ve Umman arasında medya, enformasyon ve kamu diplomasisi alanlarında mutabakat zaptı imzalandı…
00:21 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
13:31 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
07:58 Ülke Profili: Lübnan
07:50 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
07:38 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
07:36 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
07:34 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
07:28 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
07:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
07:26 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
07:26 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
07:20 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
07:17 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
07:17 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:05 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
07:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
07:00 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum
00:16 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MHP lideri Bahçeli A takımını belirleyecek

MHP lideri Bahçeli A takımını belirleyecek
22.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay sonrası gözler A takımına çevrildi. Partinin yönetim kadrosu belirlenirken, bu hafta da partinin en etkili karar organı olan 15 kişilik Başkanlık Divanı oluşturulacak.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 13. Olağan Büyük Kurultay sonrası gözler A takımının belirlenmesine çevrildi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mazbatasını almasının ardından MYK’ya seçilen üyeler de mazbatalarını alacak. Ardından bu hafta içinde Merkez Yönetim Kurulu toplanacak.

MYK toplantısında partinin en etkili karar organı olan Başkanlık Divanı belirlenecek. Genel Başkan yardımcılarının da belirleneceği toplantıda görev dağılımları da yapılacak.

Yeni oluşacak Başkanlık Divanı partiyi 2023 seçimlerine hazırlayacak.

“Kazananın Türkiye olacağı dosta da düşmana da gösterilmiştir”

Kurultay’da yeniden başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli, parti teşkilatlarına kutlama ve teşekkür mesajı gönderdi.

Bahçeli mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü olan 18 Mart’ta başarıyla yapılan kurultayda, Milliyetçi Ülkücü Hareket’in iradesinin kendisini gösterdiğini belirtti.

Bahçeli, 9 Ağustos’ta başlayan kurultay sürecinin bütün teşkilatların ve dava arkadaşlarının gıpta edilecek başarısıyla, fedakarlıklarıyla, üstün gayretiyle 18 Mart’ta taçlandığını kaydetti.

COVID-19 salgını nedeniyle seyircisiz yapılan kurultayın, ruh ve şuur bakımından, mana ve muhteva açısından öncekilerini aratmadığını, tertip, düzen, disiplin ve sağduyunun gün boyu salona hakim olduğunu anlatan Devlet Bahçeli, “Türkiye’mizin her yöresinden heyecanla Ankara’ya gelen dava arkadaşlarım, hayranlık verici duruşlarıyla, hürmet edilecek dirayetleriyle tarihi görevlerini yerine getirmişler, Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücünü ispat etmişlerdir. 18 Mart’ta istiklal için birlik bayraklaşmış, istikbal için dirlik ayağa kalkmış, kazananın Türkiye olacağı dosta da düşmana da gösterilmiştir.” dedi.

“İnandığımız yolda, kutlu ülkülerimiz uğruna mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

Kurultayın 2023 ve sonraki yılların stratejik hedeflerinin berrak şekilde ortaya çıkmasına da ortam ve imkan sağladığını ifade eden Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bunun yanında, demokrasinin ve milliyetçiliğin birbirini nasıl tamamladığı, biri olmadan diğerinin ne kadar eksik, hatta yetersiz kaldığı gerçeğinden hareketle, 13. Olağan Büyük Kurultayımız hem demokrasi şaheseri, hem de milliyetçiliğin şahlanışı olarak milli hafızalara kazınmıştır.

Hiç kuşku yok ki, 18 Mart 2021 tarihinde yapılan kutlu toplantımız, aylardan beri insanüstü emek veren, alın teri döken ve davasının geleceği için çıkarsız ve hesapsız mücadele eden siz değerli arkadaşlarımın göz kamaştırıcı bir eseri, takdir ve tebrik edilecek muvaffakiyetidir.

Elbette ne kadar iftihar etsem azdır. 18 Mart’ı müteakiben milletimizin ve partililerimizin en samimi duygu ve düşüncelerini yansıtan yoğun tebrikat mesajları ve iyi dilekleri kurultayımızın beklenen duruşu ve etkiyi gerçekleştirdiğinin en güzel işareti olmuştur.

Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da tahrik ve tuzaklara karşı dikkat ederek, fitne ve fesada karşı uyanık durarak, partimizle birlikte Cumhur İttifakı’nın yükselişini engellemeye yönelik kara propagandalara aldırmadan inandığımız yolda, kutlu ülkülerimiz uğruna mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

“2023 vizyonunu kundaklamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir”

MHP’nin ahlaklı ve ilkeli siyasetini, milletin isteği ve beklentisi doğrultusunda yapacağını belirten Bahçeli, “Yegane geçim kapısı dedikodu olanların algı oyunlarına, sosyal medyadan ahkam kesen bozguncu odaklara, yalanı ve demokrasi kalpazanlığını meslek edinmiş bulanık zihniyetlere asla fırsat verilmeyecektir. Cumhur İttifakı’nın 2023 vizyonunu kundaklamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu kapsamda tüm parti teşkilatlarımızın bu duyarlılıkla çalışmalarına devam edeceğine inancım tamdır.” açıklamasını yaptı.

“İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultay sürecine destek veren herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“13. Olağan Büyük Kurultay sürecinde ve nihai olarak kurultay gününde, yüksek bir dava ahlakıyla ve sorumluluk bilinciyle Milliyetçi Ülkücü Hareket’in iradesinin tezahürüne destek veren, bizatihi buna refakat eden bütün dava arkadaşlarıma ve saygıdeğer ailelerine teşekkür ediyorum. Kurultay salonumuza teşrif eden siyasi parti temsilcilerine, salgından dolayı aramıza katılmayan her gönül insanımıza, destek ve dualarıyla bizleri şevklendiren her vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. 13. Olağan Büyük Kurultay sonucunun, devletimize, milletimize, demokrasimize, davamıza, Türk ve İslam dünyasına ve insanlığa hayırlar getirmesini Rabb’imden niyaz ediyorum. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak. Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene.”

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.